Jučer održan skup skupocjenih automobila u Sarajevu, danas divljali po M17

Prvi bh. rally luksuznih automobila “HPLUS RALLY”, koji putuje od Beograda do Monte Karla zaustavio se jučer u Sarajevu.

Ljubitelji brzih i luksuznih automobila imali su priliku uživati u izložbi na platou ispred SCC-a.

Vozači skupocjenih automobila snimljeni su danas kako divljaju cestama širom Bosne i Hercegovine. Najrizičkija preticanja vršili su na M17, a divljanje se nastavilo i na autoputu “9 januar” u Republici Srpskoj.

Organizator HP Plus Rally-ja i ovog divljanja po M17 je HIFA.

Na stranici HP relija je objavljeno:

“Cilj eventa nije natjecanje u brzini, nego druženje koje ima humanitarni karakter. HPLUS Rally promovira sigurnu vožnju, pridržavajući se ograničenja i zadane rute.”

Ovo što vidimo je nažalost potpuno u suprotnosti sa pravilima i ciljem ove manifestacije.

Video klip koji je objavio portal Crna-Hronika upravo pokazuje suprotno.

“Dokaz da policija naša samo kažnjava sirotinju,jer bio sam učesnik danas u saobraćaju kad je ova BAGRA naletila kroz moje mjesto gdje stanujem kod Maglaja…Bilo je ovakvih vozila oko 30 i nema za njih prepreka,pretiču gdje hoće ,ulijeću u makaze gdje hoće,ma rade šta hoće oni..a patrole policije sigurno su u policijskoj stanici,jer izgleda tamo im je samo radno mjesto..a mene će zaustavit i napisat kaznu čak i kad svjetla nisam upalio..🤮🤮”

“Najgore je sto ce oni ubiti nekoga.Treba im oduzeti i auta i dozvole.
Nikad ne znamo hoce li takve budale naletiti na nas ili nekoga od naših najbližih.”

“Zna se ko su i Čiji su a policija im ne smije ništa”

“Država jednostavno treba donijeti zakon o ilegalnim uličnim utrkama , u kojem bi bile ogromne kazne . To u pojedinim zemljama Europe postoji pa zašto ga ne prepišu naši.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79