Jusuf Trbić, čovjek koji je preživio smrt: Bošnjaci sačuvali RS! Čović hoće dio BiH koji će otcijepiti

Jusuf Trbić, čovjek koji je preživio smrt: Bošnjaci sačuvali RS! Čović hoće dio BiH koji će otcijepiti


Bošnjačka elita pristala na podjelu Bosne da bi dobila jednu malu Džamahiriju! Alija Izetbegović pozvao na rušenje građanskog Ustava RBiH, pozvao na dogovor naroda koji će predstavljati legitimni predstavnici!

Na tome Čović danas potencira! Dodik i Čović pokušavaju uvesti da Hrvati biraju etničkog člana Predsjedništva!

Čović insistira na etničkim podjelama jer hoće teritoriju koju će da otcijepi!

U Bijeljini, u gradu u kojem nije bilo ratnih sukoba, strašni zločini su počinjeni! Niko nije odgovarao za te zločine! Politika nije tražila da se to procesuira! Nijedno ime napadača se ne zna! Vlast nije tražila istragu! Tokom rata sam se spasio čudom! Bijeljina je bila okupirana! Oko Bijeljine i Janje su se nalazila 64 potpuno etnički čista srpska sela! Bijeljina je bila potpuno pokrivena vlašću SDS-a i zato je izabrana za generalnu probu rata! Recept koji je primijenjen u Bijeljini kasnije se primijenio na ostatku BiH! Bijeljina nije imala nikakvu šansu! Bošnjaci su istjerani s posla! Ja sam istjeran! U Bijeljini je počelo pucati u noći između utorka i srijede! Nismo znali šta se dešava! Čuli smo da stiže Arkan! Većina Srba u gradu nije znala šta se dešava i nije bila uključena u to!

Glavni razlog što sam ostao živ je što sam bio novinar! Svi drugi koji su odvedeni kad i ja su pobijeni! Kada sam izašao, nisam imao milimetra bijele kože na sebi! Mene i suprugu je sklonio komšija Đorđislav Đojo Krstić! Odveo nas je u kuću svoga brata! Rekao mi je: “Jusufe, ti si naš gost i ako u ovoj kući treba neko da pogine, to smo moj brat i ja!” Pušten sam zato što je tako naredio Arkan! Arkan je u Bijeljini bio potpuni autoritet! Imao sam mnogo problema pri povratku u Bijeljinu! Vratio sam se jer više nisam imao gdje da bježim! Vratio sam neograničenu vizu za Njemačku! Smatrao sam da nekome nešto dugujem! Bio sam žrtva! Kada sam se vratio u Bijeljinu, bošnjačko ime se nije izgovaralo glasno na ulici!

U Bijeljini je bila potpuna tama! Pokušao sam to razbiti! Objavio sam knjige koje su ušle u dokazni postupak u Haagu! Imao sam TV-duel s Mirkom Blagojevićem, čovjekom koji me je odveo da me ubiju! Htio sam pokazati ljudima u Bijeljini da mogu govoriti, a da niko neće potegnuti pištolj! Čestitali su mi i Srbi i Bošnjaci jer je mnogima pao kamen sa srca! Mi u BiH smo žrtve planske dogovorene etničke podjele! Alija Izetbegović je pozvao na rušenje građanskog Ustava RBiH! On je pozvao na dogovor naroda koje će predstavljati legitimni predstavnici! Na tome Čović danas potencira! Rat je opravdanje za sve što se radilo! Bošnjaci su sačuvali SDS! Bošnjaci su sačuvali RS! Tužba za genocid je sramno upropaštena i nikada nam nije objašnjeno šta je bilo! Bošnjačko rukovodstvo čuva etničku podjelu! Znamo šta rade Dodik i Čović, ali se mrgodimo kada se spomenu Bošnjaci! Dodik i Čović pokušavaju uvesti da Hrvati biraju etničkog člana Predsjedništva! To je protiv Ustava! Idemo ka daljoj teritorijalnoj podjeli BiH! Bakir kaže da Bošnjaci i Srbi trebaju popraviti odnose! Nemamo mi šta popravljati! Mi smo žrtve nevjerovatne političke logike koja uništava Bosnu! Onda se čudimo zašto međunarodna zajednica neće da pomogne! Mi sami podržavamo etničku podjelu! Nama treba neko ko će nas povesti prema Evropi! Pretvoreni smo u tri plemena! Čitav rat je bio dogovorena rabota! Čovića ne interesuju Hrvati u srednjoj Bosni, zato što njemu ne treba srednja Bosna!

Vjerski službenici u BiH podržavaju etničke lidere! Njima je bitno da je vlast koju oni podržavaju na čelu države! Šuti se iz konformizma! U Bijeljini imamo Ulicu Arkanove garde! To nema ni u Srbiji! Kompletan program Velike Srbije je prepisan iz četničkog dokumenta “Homogena Srbija”! Ako Draža Mihajlović nije kriv, nisu krivi ni Mladić ni Karadžić! Ako nije kriv Nedić, onda nije kriv ni Milošević! Sve nam se dogodilo dvaput, zar treba i treći put?! Ovu državu treba usmjeriti ka Evropi! U Bijeljini nije bilo nikakvih ratnih sukoba! Nijedan Srbin u Bijeljini nije pogođen ni kamenom od strane Bošnjaka! Bakir kaže da je vjernik i da je za njega Bog iznad zakona! To je strašno! Kada neko iz Evrope čuje tako nešto, zamislite šta pomisli! Rješenje za BiH postoji! Mi propagiramo glupost i primitivizam kao temelj politike!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija