Kabineti u Vijeću ministara BiH će dobiti novih pet limuzina: “Koštaju 530.000 KM”

Kabineti u Vijeću ministara BiH će dobiti novih pet limuzina: “Koštaju 530.000 KM”


Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH na čijem čelu je Robert Vidović početkom ovog mjeseca pismenom korespondecijom Parlamentarnoj skupštini BiH je pokušao objasniti nabavku niza limuzina u prošloj godini.

Naime, dobili su upit od poslanika Šemsudina Mehmedovića koji se referisao na njihov odgovor iz maja ove godine u kojem navode da su tokom 2023. nabavili čak pet limuzina čija ukupna vrijednost iznosi 530.000 KM. Mehmedović je tražio podatke o korisnicima nabavljenih vozila s imenima i prezimenima.

Međutim, dobio je odgovor u kojem navode kome je, prema Odluci o načinu korištenja službenih vozila u Kabinetu predsjedavajuće i Generalnom sekretarijatu dopušteno korištenje službenih vozila.

Tako se, prema odgovoru iz Generalnog sekretarijata, vozila visoke klase koriste za potrebe predsjedavajuće, vozila srednje klase za potrebe generalnog sekretara, šefa Kabineta predsjedavajuće i savjetnika predsjedavajuće, dok su vozila niže srednje klase namijenjena pomoćniku generalnog sekretara.

Vozila niže klase, ističe se, za potrebe su kurira-vozača u Kabinetu predsjedavajuće kao i u Generalnom sekretarijatu piše Fokus.

Dodatno, iz Generalnog sekretarijata objasnili su da je Pravilnkom o uslovima nabavke i korištenja službenih vozila u institucijama BiH predviđeno osam službenih vozila, četiri za potrebe Ureda predsjedavajuće i četiri za potrebe Generalnog sekretarijata. I predsjedavajuća Krišto i generalni sekretara Vidović mogu ih koristiti 24 sata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija