Kako je Belivuk likvidirao Damira Hodžića i Adisa Spahića

Likviduranog Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića namamio je Ratko Živković da dođu u kuću koju je koristio u Spužu, u opštini Danilovgrad.

Veljko Belivuk i Marko Miljković su za to vrijeme ilegalnim putevima ušli u Crnu Goru gdje su, kako se sumnja, likvidirali njih dvojicu.

Tada je kidnapovan i Mile Radulović zvani Mile Kapetan.

Događaji za koje se sumnjiče Belivuk i njegovi saradnici realizovani su u drugoj polovini 2020. godine, kada su Veljko Belivuk i NN lice formirali su kriminalnu grupu na teritoriji Crne Gore, sa ciljem da izvrše teška krivična djela.

Članovi te grupe bili su, kako se sumnja, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković iz Lazarevca čiji je zadatak bio da pruža logističku podršku organizatorima i pripadnicima kriminalne organizacije, obezbjeđuje stambene objekte, pruža pomoć, priprema izvršenje krivičnih djela i komunicira sa budućim žrtvama koje treba namamiti na mjesto sastanka…

Tako je bilo i tog 14. oktobra, kada su likvidirani Damir Hodžić i njegov šurjak Adis Spahić koji inače nije povezan ni sa jednim srpskim ili crnogorskim klanom, već je kobnog dana želio samo da odveze Hodžića na sastanak u kuću u Spužu koju je obezbjedio Živković.

Osumnjičeni Belivuk je, kako piše NOVA.RS, odmah pucao u glavu Damiru Hodžiću, čime ga je lišio života. U kasnijem razgovoru sa drugim članovima svog klana Belivuk je objasnio da je Hodžić sa sobom imao oružje koje je želio da upotrijebi vidjevši da su upali u zamku.

Paralelno sa tim, Miljković i Janković su fizički nasrnuli na nesrećnog Spahića i likvidirali ga.

Belivuk je zatim poslao glasovnu poruku preko kriptovanog telefona svojim saradnicima.

“Brate, i Zemo i Hel (kako su im bili nadimci na Skaj telefonima prim. aut) i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvatao svog, meni je zapao Kasap, Kratos je hvatao zeta, Hel je hvatao Mileta, to što je Kasap imao utoku i potegao, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promjeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam htio da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli u grupi, ako se vidi i potegne odmah da se puca”, rekao je Belivuk i dodao: “Brate, to nema šta tu da se pravdamo”.

Mileta Radulovića zvanog Mile Kapetan drugi pripadnici klana, koje crnogorsko tužilaštvo vodi kao NN lica, odveli su na nepoznatu lokaciju, te su nakon izvršenog likvidaciji NN pripadnici uklonili tragove o izvršenim krivičnim djelima tako što su Hodžićevo i Spahićevo tijelo zakopali na nepoznatoj lokaciji.

Tragove su, kako se sumnja, uklonili tako što su oprali unutrašnje zidove kuće i mijenjali  podove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79