Kako je Halil Bajramović (NiP) lagao javnost: Rekao da nije istukao političara, a onda se pojavio video klip

Gost Newsnighta bio je Halil Bajramović, predsjednik NIP-a Unsko-sanskog kantona. Bajramović je bio jedan od aktera incidenta koji se dogodio jutros u hotelu Holiday Inn, gdje je došlo do okršaja njega i savjetnika premijer USK-a, Sulejmana Samardžića.

Jeste li napali savjetnika?

“Ako i zbog čega ne bih to učinio, ne bih zbog gostovanja večeras. Nisam. Ja sam doživio neugodnost. Ja sam predsjednik Odbora za boračka i invalidska pitanja. Žurio sam na sjednicu, imao sam iPad i iPhone u rukama, ušao sam u lift. U jednom trenutku je taj momak ušao zajedno sa mnom, kojeg skoro ne znam. Znam da sam ga jednom komentarisao, jer je za mene neprihvatljivo da takva osoba može dogovarati četiri ministea uVladi FBiH. Vidio sam da je bio sa mojim NIP-ovcima u tim pregovorima.

S jedne strane se cijela država angažovala da poništi magistarski rad Sebije Izetbegović, ne želim da ulazim u to, a s druge strane ovakva osoba da sjedi i dogovara doslovno pola Vlade FBiH. To je za mene neprihvatljivo. To sam govorio na svojim organima“, kazao je Bajramović.

Pojašnjava kako je žurio i kako nema vremena za takve stvari.

“Ja sam jednostavno žurio, nisam imao vremena za takve stvari. U trenutku kada sam izašao iz lifta, na recepciji, primjetio sam da su još dvojica tu čekali. Jedan je bio Rifet Hozanović, drugi je Mustafa Ružnić sa veoma nezgodnim rječnikom i tonom. Oni su meni prepriječili put. Rekao sam recepciji da zove policiju i kada sam vidio šta čine, uzeo sam telefon da ih snimam. Kada sam izvadio telefon, jedan od njih, mislim baš Sulejman Samardžić je oteo telefon i pobjegao i počeo brisati moje snimke. Tražio sam od gospođe da zovu policiju, policija je došla brzo. Uzeli su izjavu od mene“.

Dodaje da smatra da je to pokušaj njegove diskreditacije.

“Ja sam otišao, nisam uspio da čujem šta su pričali. Po mom mišljenju to je bio pokušaj moje diskreditacije. Ja sam u NIP-u od 2018. godine, jedan sam od osnivača. Ja sam jedan od onih koji je krenuo u tu priču“.

Iako je Bajramović u medijima negirao kako je napao Samardžića, poslije ovog videa jasno je da svjesno laže javnost.

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković reagovao je na incident u kojem je učestvovao član ove stranke i njihov federalni zastupnik Halil Bajramović.

Konaković je u reakciji objavljenoj danas na zvaničnom Twitter nalogu osudio napad NiP-ovog zastupnika, te se cjelokupnoj javnosti izvinio u ime rukovodstva i članova stranke.

“Nasilje nema opravdanje. Organi stranke će adekvatno reagovati i sankcionisati ovo i svako drugo neprimjereno ponašanje”, obećao je Konaković.

Još jedan od visokorangiranih članova stranke, Aljoša Čampara, nešto ranije je naglasio kako je zgrožen snimkom incidenta koja je osvanula u medijima. I on je, između ostalog, izrazio svoje uvjerenje kako će stranački organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79