Kako je uhapšeni Mladen Lakić stekao četiri stana i imovinu na Rogatici?

Kako je uhapšeni Mladen Lakić stekao četiri stana i imovinu na Rogatici?


Pripadnici MUP-a RS jučer su uhapsili četiri osobe, a danas petu, zbog sumnje da su počinili nezakonite radnje u ovom javnom preduzeću te u nekoliko šumskih gazdinstava, čime su oštetili entitetski budžet.

Među uhapšenim su direktor Šumskog gazdinstva “Romanija” Strahinja Bašević, bivši direktor javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” Slaven Gojković, Mladen Lakić, vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Sjemeć” Rogatica, Janko Golijanin, bivši vršilac dužnosti direktora gazdinstva “Visočnik” Han-Pijesak i Lazo Čarkić, vršilac dužnosti direktora gazdinstva “Panos” iz Višegrada.

Oni se sumnjiče da su 2020. godine na području opština Sokolac, Han-Pijesak, Rogatica i Višegrad iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja, i time nanijeli štetu budžetu Republike Srpske tako što su svjesno kršili Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

U saopštenju se navodi da su zloupotrijebili hitnost navedenu u naredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iako su znali da ove opštine nisu proglasile elementarnu nepogodu, te su iskoristili okolnosti proglašenja pandemije COVID-19.

Prema informacijama koje je objavila MSD Rogatica, uhapšeni Lakić je kao v.d. direktora Šumskog gazdinstva “Sjemeć” stekao imovinu kojom bi mu mnogi pozavidjeli.

Pitanje je kako je i kojim novcem stekao ovu imovinu:

  • Rogatica stan 98 kvadrata
  • Istočno Novo Sarajevo stan 43 kvadrata
  • Novi Sad stan 46 kvadrata
  • Zlatibor stan 35 kvadrata
  • Rogatica Voćnjak 10 doluma
  • Rogatica 5 duluma pripremljeno za postavljanje
    solarnih panela
  • Kamion u vlasništvu 50% sa privatnikom iz Rogatice
  • Brenta u vlasništvu 50% sa privatnikom 2 iz Rogatice”, tvrde iz MSD Rogatica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija