Kako je zvanični nalog Milorada Dodika na Twitteru zapalio društvene mreže i izazvao lavinu reakcija

Trenutno Dodik na ovoj mreži prati osamnaest osoba poput Aleksandra Vučića, Joe Bidena, Emmanuela Macrona, Dragana Čovića i naravno Viktora Orbana.

Odmah po otvaranju profila pratiteljima se obratio video-porukom.

Dodik je poručio da je spreman na dijalog i s onima koji imaju različita mišljenja. “Spreman sam na razmjenu mišljenja. Vjerujem da ovo može doprinijeti da se bolje razumijemo, shvatimo i da na pravi način budemo informirani. Hvala!”, kazao je Dodik.

No, nakon što je Milorad Dodik pokrenuo svoj zvanični Twitter nalog, pojavljuju se lažni profili sa razlčitim sadržajima.

Neki od sadržaja sa ovog profila, jučer, ali i danas pokrenuli su lavinu pometnje među bh. Twitterašima. Dok su jedni požurili da što prije čestitaju i požele dobrodošlicu “predsjedniku”, drugi su u svemu našli dovoljno razloga za sarkazam i ironiju.

U samom pokretanju profila na Twitteru naravno, nema ništa sporno. Međutim ono što je jučer obilježilo bh. Twitter zajednicu i tzv. lajnu jeste korisnik @ahiret_express koji je izazvao pravu konfuziju među brojnim twitterašima.

Pojedini korisnici su kako rekosmo, pomislili da je ovo zapravo stvarni nalog Milorada Dodika. Shvativši da to nije slučaj nastaje prava Twitter buna, dijele se savjeti kako i na koij način prijaviti “lažnog predsjednika” i ugasiti ovaj “sramni” lažni profil.

Zanimljivi su svakako i šaljivi komentari na račun Dodikovog prvog tweeta (videa), sa njegovog originalnog naloga, naravno.

Društvene mreže gore zbog pojave ovakvih komičnih sadržaja, dok je Gorica Dodik ponovo panično upozorava na pojavu lažnih sadržaja i profila.

Zanimljivo je da nakon ovog tweeta lažni profil @rsdodik suspendovan od strane Twettera, koji je ujedno bio najzanimljiviji po komičnom sadržaju vezanog za Milorada Dodika.

Pogledajmo i neke od komentara vezanih za otvaranje prvog, zvaničnog profila Milorada Dodika, sa Facebooka.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79