Kako jedna apoteka stvara saobraćajni kolaps u Zenici?

Već duže vremena ponavljaju se ovakve slike. Na GGM-u pored apoteke na saobraćajnoj traci “pametnjakovići” parkiraju svoja vozila i čekaju u redu da uđu u apoteku. Pojava je to koja egzistira otkako je otvorena ova apoteka, međutim, još nikada nije zabilježena situacija da su nesavjesni vozači zbog ovakvog parkiranja sankcionirani.

Posebno je poražavajuće što pored apoteke postoji parking prostor, međutim, rijetko koji vozači ga koriste. Ovi “kulturni pametnjakovići” (PRIMITIVCI), ipak, parkiraju svoja vozila na saobraćajnoj traci i time ometaju ugrožavaju odvijanje normalnog saobraćaja. Tako zenički GGM, zapravo, samo na nekim dijelovima ima dvije trake, piše 072info.

Ovim putem, pozivamo nadležne u MUP-u da konačno stanu u kraj ovoj dugogodišnjoj pojavi koja iritira svakog normalnog građanina i predstavlja više nego očigledno kršenje saobraćajnih propisa naočigled svih.

Ukoliko već svakoga dana u 15 sati na pješačkim prijelazima stoje policajci, regulirajući prolazak pješaka, onda ostaje pitanje zašto to ne čine i saobraćajni policajci s ovakvim parking papcima?

Uz redovnu kontrolu mogu dobro napuniti ionako prazan budžet. Pitamo se, da li bi se ovako nešto moglo dogoditi u Sarajevu, da se nasred gradske ulice parkiraju vozila?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79