Kako se kriminalna organizacija iz Španije obogatila preko BiH?

Kako se kriminalna organizacija iz Španije obogatila preko BiH?


Ojadili pakistanske migrante

Španska Policia Nacional uhapsila je osam osoba koje su Pakistancima uzimali i do 20.000 eura da ih prokrijumčare iz Bosne i Hercegovine u EU.

Ova kriminalna organizacija organizovala je krijumčarenje iz BiH u Španiju kopnenim putevima. Krajnja odredišta bila su La Korunja, Alikante i Barselona.

Migranti iz Indije i Pakistana, mahom u potrazi za boljim životom, dolaze do BiH, odakle im je dalji put zabranjen. Većina njih čeka u kampovima na granici sa Hrvatskom, koja bi trebala da obradi njihove zahtjeve za ulazak u EU. Ali, obično to se nikada ne desi, prenose Nezavisne.

Tako je ova kriminalna grupa organizovala “vodiče” koji su Pakistance prevodili preko planina, koje razdvajaju BiH i Hrvatsku.

Kada bi konačno ušli u Hrvatsku, tajnim putevima su ih preko Italije prebacivali do Barselone.

Koliko je ova kriminalna mreža bila dobro organizovana svjedoči i to da su Pakistancima, odmah po dolasku, pronalazili posao.

Kako prenose španski mediji, cijela istraga je koordinisana sa Europolom, a uhapšeni su optuženi za pripadnost kriminalnoj organizaciji, kao i za podsticanje ilegalne imigracije piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija