Kakvo stanje u bh. fudbalu vide strani novinari: “Mrkli mrak u Nogometnom savezu BiH”

Priča o radu NS BiH objavljena je danas izvan granica Bosne i Hercegovine, a govori o modernizaciji infrastrukture koja je trenutno u tijeku.

Norveški sportski istraživački portal Josimar Football objavio je opsežan članak o poslovima Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine, u kojem propituje poslovanje bh. kuće nogometa vezano za gradnju hibridnih terena u BiH.

Članak je djelo talijanskog i bosanskohercegovačkog novinara Alije Alexa Čizmića, a bavi se propustima, kontradiktornostima i nejasnoćama u procesu gradnje hibridnih terena u Bosni i Hercegovini kojim rukovode čelnici NS BiH.

“Ovo je prva od tri dijela priče o bosanskom nogometu. U ova tri dijela nastojat ćemo objasniti dio onoga što nije u redu s bosanskohercegovačkim nogometom, upoznati sve ljude koji vode Nogometni Savez Bosne i Hercegovine (NS BiH), kao i njihovu snažnu povezanost s politikom i interesnim grupama, dok Uefa okreće glavu”, navode Čizmić i Josimar Football, iako nije rečeno kada će čitatelji imati priliku pročitati ostala dva dijela.

Članak prati priču od samih začetaka ideje modernizacije nogometne infrastrukture u našoj zemlji, preko sumnjivo provedenog natječaja i velikih kašnjenja po pitanju izgradnje.

Nakon možda najneuspješnijeg kvalifikacijskog ciklusa ikada za reprezentaciju BiH, ovo je nova glavobolja za rukovoditelje NS BiH.

Norveški članak možete pročitati ovdje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79