Kako su službene osobe izbjegle Ramu Isaka: “Njegov prvi čovjek uhapšen a on tvrdio da nije…”

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) započeli su rano jutros veliku akciju u kojoj vrše pretrese i hapšenja na više lokacija u Sarajevu.

Zvanično je uhapšeno 22 lica na lokaciji od Sarajeva, Mostara i Zenice a među njima su i visokorangirani pripadnici FUP-a i šef specijalne jedinice FUP-a Crna-Hronika je danas prva pisala o privođenju Vahidina Munjića a također njegov stan na Grbavici je pretrešen.

Potvrđeno pisanje CH: Prvi čovjek FUP-a Vahidin Munjić doveden na saslušanje u MUP KS

Ministar unutrašnjih poslova FBiH, Ramo Isak pokušao je, iz sada samo njemu poznatih razloga, da za vijeme pretresa kancelarije njegovog najbližeg saradnika v.d.direktora FUP-a Vahidina Munjića koji je lično Isakovo kadrovsko rješenje, pokušao ući u zabranjeni prostor pretresa, saznaje Crna-Hronika.

Nakon što su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo energično u tome spriječili Isak je vidno iznerviran ispred zgrade MUP-a u ulici Mehmeda Spahe povišenim tonom obračajući se okupljenim novinarima, poručio da su oni koji vrše pretres dužni njega kao ministra informirati o svemu, što naravno ne odgovara proceduri propisanoj ZKP FBiH.

Osim što je ovakvim postupanjem, ministar pokazao elementarno nepoznavanje mjesta i uloge trećih osoba prilikom vršenja istražnih radnji – pojasnio je za Crnu-Hroniku visoko pozicionirani policijski službenik, pod uvjetom anonimnosti.

“Na lokacijama se vrši pretres. Nije lišen slobode (Vahidin Munjić). To je informacija koju sam ja dobio u kabinetu direktora. Ja sam ipak prvi čovjek FUP-a, ja moram biti upoznat o svim aktivnostima.” – izjavio je ministar Ramo Isak novinarima dok su mu službenici SIPA-e i MUP-a KS hapsili njegovog najbližeg saradnika u “njegovoj zgradi”

“Ova institucija će nastaviti funkcionisati. Ja neću dozvoliti da neko dovede u pitanje funkcionisanje ove institucije. Jest ovo malo škakljivo, komadant specijalne jedinice, direktor Federalne uprave policije. Tražio sam depešu. Federalna uprava policije je ključni faktor za sigurnost Bosne i Hercegovine. – zaključio je Ramo Isak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79