Dječaku iz BiH neki vršnjaci se rugaju: Njegovu priču svi trebaju čuti

Nail, dječak iz Bihaća, suočava se s izazovom problema sa živcima na očnim kapcima, što utječe na njegov vid. Iako ne trpi bolove, ovaj problem mu otežava svakodnevni život. Za televiziju Hayat je priznao kako mu se učenici u školi rugaju nazivajući ga strašilom.

Njegovi roditelji, koji su nezaposleni i rade na dnevnicu, bore se da prikupe sredstva potrebna za operaciju koja bi mu poboljšala kvalitetu života.

Nailova majka, Anela, otkrila je da je Nail već imao jednu operaciju u bolnici “Sveti Vid” u Beogradu 2019. godine, koja je rezultirala poboljšanjem njegovog vidnog polja. Međutim, sada je potrebna nova operacija koja bi uključivala podizanje očnih kapaka i estetski zahvat kako bi se Nailu omogućilo bolje viđenje.

Prva operacija koštala je oko 6.000 maraka, a sredstva su prikupljena putem humanitarne akcije.

Nail je postao poznat javnosti prije nekoliko godina kada je gostovao u nekoliko televizijskih emisija, oduševljavajući svojom inteligencijom i simpatičnošću. Nadamo se da će Nail uskoro dobiti potrebnu pomoć i da će mu nova operacija omogućiti bolji i udobniji život.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79