Kakva je situacija u Zenici: Jedni slave, drugi razočarani

Trebali bismo imati osam do deset mandata u Skupštini ZDK-a, dva direktna za federalni i jedan direktni mandat za državni Parlament, kaže Kenan Uzunović

U nekim strankama Zeničko-dobojskog kantona vlada slavljenička atmosfera, dok u nekima dan/dva poslije izbora vlada zatišje. Iako su ostvarili očekivan rezultat, niko iz HDZ-a nije bio spreman komentarisati izbore.

Iz SDA su naveli da su ostali najjača politička stranka u ZDK-u te da za sve nivoe vlasti imaju “daleko najveći broj glasova”.

– Pred nama je mnogo izazova, zato ne trebamo biti euforični, nego što prije formirati novu kantonalnu vladu koja će nastaviti voditi pozitivne ekonomske procese po kojima je ZDK već prepoznatljiv u okvirima BiH, rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

U SDP-u u Zenici slavilo se u nedjelju do kasno u noć, uz bakljadu u čast pobjedi Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH i slavljeničku tortu.

– Sretni smo zbog pobjede Bećirovića. Kada je u pitanju rezultat SDP-a u ZDK-u, mislim da ide dobro, da ćemo biti drugi ili treći po broju osvojenih glasova, kazao je Mladen Simić, predsjednik GO SDP-a Zenica.

U Bosanskohercegovačkoj inicijativi – Kasumović Fuad zadovoljni su ostvarenim rezultatom.

– S obzirom na to da stranka postoji tek šest mjeseci, zadovoljni smo ostvarenim rezultatom. Mislim da bismo trebali imati osam do deset mandata u Skupštini ZDK-a, dva direktna za federalni Parlament i jedan direktni mandat za državni Parlament, izjavio je potpredsjednik stranke Kenan Uzunović.

Kada je u pitanju rezultat u ZDK-u, Ramo Isak, predsjednik Regionalnog NES-a, tvrdi da bi trebali osvojiti tri mandata u Skupštini.

U NES-u, koji je u proteklom mandatu činio većinu u Kantonu zajedno sa SDA i HDZ-om BiH, vjeruju da bi se uspješna saradnja tri stranke mogla nastaviti i u budućem periodu, jer bi matematički trebali imati natpolovičnu većinu piše Oslobođenje-

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79