Foto: Facebook
Kandidat za načelnika u Kalinoviku i dalje živi u 1995. godini: Pogledajte predizborni plakat PDP-ovog Vlade Sladoja

Kandidat za načelnika u Kalinoviku i dalje živi u 1995. godini: Pogledajte predizborni plakat PDP-ovog Vlade Sladoja


Izborna kampanja u Kalinoviku dobiva na intenzitetu, a Vlade Sladoje, kandidat PDP-a za načelnika, odabrao je kontroverznu strategiju kako bi se približio biračima.

Na plakatima ga možemo vidjeti u uniformi Vojske Republike Srpske, što je potez koji je već izazvao brojne reakcije. CIK BiH trenutno razmatra da li će Sladojeva kandidatura biti prihvaćena, s obzirom na mogućnost poticanja etničke i vjerske netrpeljivosti.

Sladoje je na svojoj Facebook stranici objavio poruke koje su dodatno zabrinule javnost: “Proglašavam mobilizaciju na teritoriji Kalinovika do 6. oktobra. Proglašavam vanredno stanje dok se ne vrati dostojanstvo našem kraju. S vjerom u boga za dostojanstvenu pobjedu ili častan poraz.”

Pored sporne fotografije, Sladoje je izazvao dodatne polemike zbog podrške liku i djelu Ratka Mladića, presuđenog ratnog zločinca, što je također stvorilo nelagodu među stanovništvom. Na društvenim mrežama Kalinovik je nazvao “Mladićevim”, izražavajući podršku uz riječi “Za krst časni i slobodu Kalinovika. MLADICEVO”.

Situacija je sada u rukama Centralne izborne komisije BiH koja mora odlučiti o ovom slučaju nakon zaprimljene prijave.

U utrci za načelnika su, zanimljivo, tri kandidata s istim prezimenom: Radomir Sladoje iz SNSD-a, Đorđe Sladoje kandidat SDS-Volje naroda, i spomenuti Vlade Sladoje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija