Kandidatkinja Naše stranke povukla kandidaturu: Obećavaju nešto što nema veze s lokalnim izborima

Kandidatkinja Naše stranke povukla kandidaturu: Obećavaju nešto što nema veze s lokalnim izborima

Azemina Tomljenović, ekonomistica i kandidatkinja Naše stranke za Općinsko vijeće Centar Sarajevo povukla je svoju kandidaturu, a zbog kako je navela, nezadovoljstva vođenjem kampanje za načelnika Općine Centar, ali i kandidata za općinsko vijeće.

– Poštovane građanke i građani, obavještavam Vas da nerado povlačim kandidaturu u Našoj Stranci kao kandidat za općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo na Lokalnim izborima 2020. godine. Povlačenje kandidature je nastalo uslijed nezadovoljstva vođenjem kampanje za načelnika Općine Centar, ali i kandidata za općinsko vijeće. Prvenstveno sam razočarana nepoznavanjem rada i načina funkcionisanja i ingerencija Općine kao oblika lokalne samouprave – napisala je Tomljenović.

Dodala je da je svjedok da se govorilo i obećavalo većinom ono što sa lokalnom samoupravom, odnosno Općinom Centar nema veze.

 

Azemina Tomljenović, ekonomistica i bivša kandidatkinja Naše stranke za Općinsko vijeće Centar Sarajevo

– Duboko me prije svega zabrinula, a zatim i razočarala činjenica da ne postoji strategija vođenja predizborne kampanje. lako se govorilo o 60 dana terena, uvjerila sam se da tu jasne slike nije bilo, te da su određeni kandidati favorizirani kod nastupa, dijeljenja materijala i generalnog učešća. Mnogo se pričalo o definisanim programima za mlade, ekonomiji, socijalnoj zaštiti, infrastrukturnim projektima za koje, odgovorno tvrdim, niti postoji plan niti je bilo ko taj plan namjeravao kreirati – naglasila je.

Izrazila je žaljenje zbog ovog postupka, te poručila da ne želi biti dio površnih obećanja o zvučnim programima, a da pri tom ne postoji ni kostur tog programa prenosi Avaz.

– Ja ne mogu biti od onih koji obećaju pomoć u vremenu COVID-19 pandemije, oporavak od ekonomske krize, a nemati niti jednu konkretnu mjeru – istakla je Tomljenović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79