Kao kćerka Zlatnog ljiljana, neću kvazipatriotima dokazivati svoj patriotizam!

Danijela Kristić u svom reagiranju navodi kako su je posebno zaboljele uvrede na ličnom nivou kojima ju se nastojalo diskreditirati.

„Na sceni su gnusni pokušaji da me se diskreditira na ličnom nivou i na nivou moje porodice. Moj otac, kao pripadnik Armije RBiH, odlikovani borac Armije RBiH i ratni vojni invalid, kao i majka koja je cijeli rat provela u opkoljenom Sarajevu radeći na KCUS-u, to nikako ne zaslužuju. Žao mi je što smo uopće došli u takvu situaciju da oni koji su uvijek bili u prvim redovima odbrane države moraju dokazivati svoj patriotizam različitim kvazipatriotama“, navodi se u reagiranju Danijele Kristić.

Na društvenim mrežama se danima već vodi rasprava o napadima na predsjedavajuću Skupštine Kantona Sarajevo. Mnogi staju u njenu odbranu.

Tako na FB stranici Vedrana Jakupović se može naći:

„Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić nije “Konakovićeva” kako pišu izvjesni novinari, političari, estradni umjetnici, književnici i profesionalne patriote…

Danijela Kristić je Pejčinovićeva. Daliborova.

Dok su neki očevi bili u Njemačkoj ili na radnoj obavezi, Dalibor Pejčinović, otac Danijele Kristić je bio jedan od organizatora otpora na Alipašinom Polju, specijalac Armije Bosne i Hercegovine u jedinici Kerima Lučarevića Doktora. Ranjen, RVI.

Dok su se neke majke tokom agresije educirale van Bosne i Hercegovine majka Danijele Kristić je radila u Kliničkom Centru. Ranjena tokom opsade Sarajeva.

Dok su se nečija maloljetna i punoljetna braća tokom agresije igrala i uživala van Bosne i Hercegovine brat Danijele Kristić je kao dječak dva puta ranjen tokom opsade Sarajeva.

Dok su se neke djevojčice, maloljetne i punoljetne tokom agresije igrale i uživale van Bosne i Hercegovine Danijela Kristić je kao djevojčica ranjena tokom opsade Sarajeva.“

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79