Kapidžić o Memićevom hapšenju: Borba protiv kriminala, korupcije, stranačkog zapošljavanja…mora biti neprestana

Faruk Kapidžić, ugledni arhitekta i zastupnik u Skupštini KS, iznio je svoje mišljenje o hapšenju Senaida Memića, naglašavajući da borba protiv kriminala, korupcije, stranačkog zapošljavanja, nepotizma i drugih oblika devijantnih procesa u našem društvu mora biti neprestana, temeljita i apsolutno neovisna.

Kapidžić ističe da ova borba ne smije biti selektivna u pogledu političke pripadnosti, ideologije, privatnih veza ili sličnih faktora.

Posebno je važno da se ne primjenjuje samo u trenucima kada treba skrenuti pažnju s drugih kriminalnih ili političkih procesa, kao što je slučaj s trenutnim odlukama koje izdaju državne interese od strane postojeće strukture famozne trojke.

Uz to, Kapidžić podržava procese koji će uspostaviti red i zakon na lokalnom i kantonalnom nivou.

Kao primjer, spomenuo je svoju ulogu kao kantonalnog ministra prostornog uređenja, gdje je bio pozvan od strane vrha SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića kako bi se suprotstavio nezakonitim radnjama pojedinih općinskih moćnika. Za Avaz.ba je kazao da bi ovi procesi bili pokrenuti mnogo prije da ih famozna trojka nije smijenila.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79