Kapidžić: Ovako će nam biti dok nas sve ne osudi totalitarni diktatorski režim nametnut parama zapadne „demokracije“

Član SDA Faruk Kapidžić vidno nezadovoljan oglasio se danas na društvenim mrežama.

Komentarisao je suđenje u aferi Respiratori, nezavisne analitičare, intelektualce, medije, ambasadore…

“Sebija, Osmica, Fadil, Branko… Kad neko „izdvoji mišljenje“ nastaje scenario.
Uloge se podijele i predstava za izluđeni narod počinje”, započinje Kapidžić.

Dalje navodi da studija nekih TV stanica postaju sudnice.

“Novinari su tužioci. Nezavisni analitičari i kupljeni intelektualci su svjedoci.
Ambasadori „nezavisna“ porota. Prodani političari i primitivni rektor nedodirljive sudije. A pojedini kontrolisani portali postaju PR TV suda”.

Tek kada je tv pozorište za javnost završeno i mišljenje javnosti uspostavljeno ide predstava suđenja i vrhunac presude na pravom sudu.

Kada jedan od trojice sudija izdvoji mišljenje imamo novi scenario i počinje novo tv suđenje za izluđeni narod željan „krvi“.

I tako dok nas sve ne osudi totalitarni diktatorski režim nametnut parama zapadne „demokracije“.

Zbog toga,

Veliko poštovanje gospodinu Zlatanu Begiću za njegov najduži prst uspostavljenom režimu i „nevinom“ porotniku”, napisao je Kapidžić.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom osudio federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme “F.H. Srebrena malina” Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije koronavirusa, dok je federalna ministrica finansija Jelka Miličević oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi.

Novalić je presudom, koju je izrekao predsjedavajući Sudskog vijeća Branko Perić, osuđen na četiri godine zatvora, Solak na jedinstvenu kaznu od šest godina, a Hodžić na pet godina zatvora.

Novalić, Solak i Hodžić su proglašeni krivim za zloupotrebu položaja, a Solak i za krivotvorenje isprave. U nedostatku dovoljno dokaza oslobođeni su optužbi za udruživanje za činjenje krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga, a Novalić i za primanje nagrade.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79