Kapidžić u priču o miješanim brakovima ubacio NiP(?), odgovorio mu Konaković

Član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH Faruk Kapidžić, ali i bivši sarajevski ministar, izazvao je buru reakciju širom Bosne i Hercegovine nedavnom izjavom.

On je putem Facebooka “optužio” glasače određenih stranaka da su “krivi” jer su dali glasove nekome drugom, a ne Stranci demokratske akcije.

“Za to su isključivi krivci Intelektualci, Profesori i Kulturni radnici kao i FGR koji su glasali za Našu stranku. Za to su takođe krivci i naivni vijernici i članovi Islamske zajednice kao i novopečeni biznismeni koji su glasali za Narod i pravdu.

A Boga mi, krivi su i svi iz radničkih i miješanih brakova i pobornici socrealistitičkih ideologija koji su glasali za SDP”, napisao je Kapidžić.

On je upravo bio gost N1 televizije, gdje je pokušao opravdati ovakav stav. Međutim – desilo se suprotno.

Kazao je da stranka Narod i pravda neće braniti miješane brakove jer se tako zove njihova stranka -a ne Narodi i pravda.

“Ako je neko iz mješanog braka glasao za ovu koaliciju, a u njoj je NiP, onda neka mi objasne stručnjaci koji su me napali, kako Narod i pravda ne može biti uvrjedljivije, jer se radi o nazivu stranke, o samo jednom narodu. Ona direktno iz svog naziva potire miješani brak. Ne možete mi reći da stranka Narod i pravda zastupa miješani brak?“

Lider NiP-a Elmedin Konaković u sovm stilu je reagovao upravo na ovu izjavu.

“A da recimo stoji Narodi, jel’ bi trebalo da stoji i PravdE ili moze ostat’ PravdA? Nisam to shvatio. Narodi i Pravde”, napisao je Konaković.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79