Kapidžić: Ulice ispred OHR-a neće biti prazne ukoliko Schmidt donese novu odluku

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić je imao poruku za Trojku (SDP, NiP i NS) te za međunarodne aktere ako pokušaju, kako je naveo, entitetski udar ili s nekom novom odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Prema njegovim riječima, više od jedne polovine stanovništva Bosne i Hercegovine čine Bošnjaci, više od tri četvrtine poginulih u odbrani Bosne i Hercegovine čine Bošnjaci, više od šest petina masovnih grobnica su stratišta Bošnjaka i više od dvije trećine izbjeglica i raseljenih su Bošnjaci. Smatra da Bošnjaci nemaju toliki udio u državnoj vlasti koliki bi trebali imati.

“I pored svega, Bošnjaci su pristali da im pripada samo jedna trećina vlasti. Trojka je sa svojim satelitima uspjela da popravi tu nepravdu “mukotrpnim” pregovorima sa SNSD-om i HDZ-om. Osigurali su Bošnjacima jednu trećinu od jedne trećine na državnom nivou. I to “patriotima” Trojke nije dosta. U pomoć prizivaju visokog predstavnika da to osigura i na nivou Federacije Bosne i Hercegovine”, naveo je Kapidžić.

Ako je suditi po onome što je poručio, građani će na ulicama iskazati nezadovoljstvo ako Schmidt bude intervenisao prilikom formiranja vlasti u FBiH.

“Zato, ako se Trojka slučajno usudi da blokira formiranje vlasti na federalnom nivou ili pokuša da nametne vlast mimo izborne volje građana FBiH, samostalno nekim “entitetskim udarom” ili nekim novim “Schmidtovim” odlukama, neka znaju Trojke i naše i svjetske, da “džamije” i “kafane” neće ostati pune, a ulice ispred OHR-a i institucija prazne. “Crvena kravata” SDP-a – “svilen gajtan” HDZ-a”, poručio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79