Karić i Ademović pomiješali bajrame: Vjernicima ‘čestitali’ Ramazanski bajram

Karić i Ademović pomiješali bajrame: Vjernicima ‘čestitali’ Ramazanski bajram


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uputila je bajramsku čestitku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama.

“Drage moje muslimanke i muslimani, Sarajke i Sarajlije. Neka blagodati Kurban-bajrama unesu radost u dom svakog od vas. Neka žrtva koju prinesete, iznova oživi naša prijateljstva, našu solidarnost i naše zajedništvo. Jer, najbogatiji od nas su oni koji dijele sreću, dobro i berićet, a naše je uistinu samo ono šta od srca podijelimo sa drugima”, istakla je.

Potom je dodala:

“Zato, u danima slavlja koji su pred nama, budite sretni i u miru, budite najbolji što možete biti, budite onakvi kakvi su naši preci bili stoljećima i otvorenih vrata za sve dobronamjerne goste. Neka zamiriše Bajram u vašim srcima, domovima i u našem voljenom Sarajevu. Zdravi, sretni i u miru bili.

Ipak, nešto ranije na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj je čestitka gradonačelnice Karić i predsjedavajućeg Gradskog vijeća, Jasmina Ademovića . Oni su tako u Dnevnom avazu vjernicima ‘čestitali’ Ramazanski bajram.

 

Gradonačelnici Karić ovo nije prvi put da prazničnim čestitkama privlači pažnju javnosti.

Ranije je Karić u pokušaju da čestita Božić i Novu godinu, građanima čestitala kalendar, nakon čega su uslijedili brojni sarkastični komentari na društvenim mrežama, ali u medijima uglavnom u susjednoj Hrvatskoj.

Kurban bajram nastupa sutra, a bajramski namaz se klanja u 5:50 sati.

Ne, gradonačelnica Sarajeva nije kriva: Avaz priznao grešku jer su objavili pogrešnu čestitku

U print izdanju “Dnevnog avaza” za 8.juli 2022. godine došlo je tehničke greške vezano za objavu čestitke Grada Sarajeva u povodu Kurban bajrama.

Greška je tehničke prirode i napravljena je prilikom ubacivanja vizuala u sistem za objavljivanje reklamnih oglasa. Ista će bit ispravljena u narednom izdanju “Dnevnog avaza” od 11. jula godine, piše Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija