Kasumović kaže da će bazeni u Zenici raditi i da su propala spinovanja javnosti u režiji zeničke SDA

Još jedna, posljednja u nizu, podvala u režiji zeničke SDA pada u vodu, o čemu najbolje svjedoče fotografije sa otvorenih bazena u zeničkom naselju Crkvice.

Naime, nakon što su na njima bliskim portalima, kao i putem plaćenih novinara sarajevskih redakcija, plasirali paušalnu, nikako novinarsku jer nikada nije kontaktirana druga strana, informaciju da bazeni neće raditi, upravo se odvijaju sve pripreme za još jednu, ljetnu, sezonu u Crkvicama.

Logično, ranije se to nije moglo ni dogoditi s obzirom na nestabilno vrijeme. Paraleleno sa tim, u toku su i pregovori za projekt izgradnje modernog Aqua parka na koji građani Zenice godinama čekaju.

Tragom propalog pokušaja dezavuisanja javnosti oglasila se i “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”.

-Poštovani sugrađani, zenička javnost je bila dezinfomirana od strane lažnih facebook profila i stranica SDA koje majstori spinovanja prave stotine dnevno. Nažalost, dobar dio portala bez izvora informacije prenijeli su i ovaj politički osmisljeni napad na gradonečelnika i Gradsku upravu.

Gradonačelnik Fuad Kasumović bio je neugodno iznenađen najnovijim spinovanjem SDA i hitno je zatražio od Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica d.o.o. i Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Zenica da otklone probleme koji su evidentni i da osposobe bazene za rad. Funkcionisanje zeničkih bazena ne smije doći u pitanje i Zeničani će ovo ljeto i sve do početka realizacije izgradnje savremenog aqua parka na čemu Gradska uprava i gradonačelnik Zenice uveliko rade, osvježenje moći potražiti u Crkvicama – poručili su iz inicijative.

Podsjetimo, ranije su, bezuspješno, za ostavku Almira Babajića pokušali okriviti gradonačelnika Fuada Kasumovića. Ipak, Radno predsjedništvo obznanilo je da je ostavku Babajić ranije najavio u Viber prepisci, pravdajući to jer je ponovo počeo raditi u stacionaru. To mu je, nameće se očigledan zaključak, omogućila SDA zbog koje je do neki dan, sa dva fakulteta, mjerio temperaturu na kapiji bolnice po kiši i hladnom vremenu.

Osim toga, propao je i pokušaj da se Kasumović optuži za Izvještaj o finansijskoj reviziji Grada Zenica za 2018. godine. Stranački mediji potrčali su kontaktirati Tužilaštvo ZDK, međutim, odgovor iz ove pravosudne institucije stavio je tačku i na ovaj propali pokušaj podvale u režiji zeničke SDA.

-Ured za reviziju u slučaju negativnog ili mišljenja s rezervom, u slučaju sumnje na nezakonite radnje, izvještaj o reviziji dostavlja Tužilastvu kako bi se pokrenula istraga i formirao predmet, što u ovom predmetu nije bio slučaj – odgovorili su iz Tužilaštva ZDK.

Da u SDA-u sve propada govori i podatak da su bezuspješno pokušali zloupotrijebiti i situaciju sa NK “Čelik”, ali i sa kritiziranjem zbog neasfaltiranih ulica.

I dok pokušavaju i za ružno vrijeme okriviti Kasumovića, svjesni da su doživjeli potpuni politički krah na izborima, činjenice i jasni dokazi raskrinkaju svaki spin jadne SDA putem plaćenih novinara, propalih portala i lažnih stranica.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79