Kasumović nakon požara u Domu za stara lica Zenica: Uplatit ćemo 20.000 KM za sanaciju štete

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas Javnu ustanovu “Dom za stara lica Zenica”, koju je sinoć zadesio požar zbog kojeg su svi štićenici morali da se evakuišu.

Veliki požar u Domu za stara lica Zenica

Tom prilikom, gradonačelnik Kasumović obećao je kako će Grad Zenica u potpunosti pomoći da se nastala šteta sanira, ali da je najvažnije da nema ljudskih žrtava.

– Neizmjerno mi je žao zbog ovog nemilog događaja. Hvala Bogu, niko nije povrijeđen niti stradao, jedino su svi morali biti evakuisani. Zahvaljujem se Službi hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja Zenica, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Zenica, Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a pogotovo uposlenicima ove ustanove i mještanima obližnjih naselja. Sinoć sam bio tu, bilo je stotine omladinaca koji su pomagali da se evakuišu stari i bolesni ljudi – kazao je Kasumović.

Istakao je da će Grad Zenica još danas izvršiti uplatu sredstava, kako bi se čim prije moglo početi sa sanacijom štete.

– Grad Zenica će interventno već danas novčano reagirati, a od menadžmenta sam tražio, odmah po okončanju uviđaja kojim će biti utvrđen i uzrok požara, da krene sa radovima i vrate dom u funkciju. Zahvaljujem se mnogim načelnicima i gradonačelnicima koji mi od jutros nude pomoć. Međutim, Grad Zenica je stabilan i neće nam trebati nikakva pomoć, ima dovoljno sredstva. Grad će promptno uplatiti 20.000 KM, a očekujem od Kantona, tu je i premijerka Amra Mehmedić, jer su viši nivo da pomognu sa više sredstava. Ali, to neće biti sva sredstva. Koliko god sredstava bude neophodno, pomoći ćemo da se šteta sanira i dom čim prije vrati u funkciju – rekao je Kasumović.

Detalji požara koji je buknuo u Domu za stara i iznemogla lica kod Zenice: Evakuisano je 75 korisnika

U posjeti “Domu za stara lica Zenica”, osim gradonačelnika Kasumovića, boravila je i Amra Mehmedić, premijerka ZDK-a, koja je, također, istakla da će pomoći u svojim kapacitetima koliko to bude neophodno, saopćeno je iz Gradske uprave Zenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79