Kasumović: Svi pravni procesi na višim nivoima pobijaju zeničko pravosuđe

Zanimljivo, svi pravni procesi koji se odvijaju izvan zeničkog pravosuđa dobivaju epilog koji ne ide u prilog onima koji uzaludno i neumorno pokušavaju montirati procese protiv mene.

Podsjetiti ću građane da je najprije Federalno ministarstvo finansija, nedugo nakon mog hapšenja, dostavilo dokument, koji se čuvao u ladici dok se nisam uhapsio, u kojem se jasno i decidno kaže kako Grad Zenica nije solidarno odgovoran za porezni dug JKP “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. Zenica.

Novi šamar za postupajuću tužiteljicu na predmetu “Zenicatransa”, ali i kompletno Tužilaštvo ZDK, stigao je i od Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine u kojem se kaže kako Grad Zenica nije uradio ništa sporno u slučaju ‘Zenicatrans’.

Posljednji slučaj je Rješenje Vrhovnog suda FBiH kojim se poništava Rješenje Kantonalnog suda u Zenici o određivanju privremene mjere o zabrani raspolaganja zgradom Autobuske stanice Zenica.

Postavlja se očigledno pitanje, kako to da sve druge institucije izvan Zenice donose presude, rješenja i daju mišljenja koja pobijaju zenička.

Apsolutno je simptomatično da na višim instancama pada sve ono što Tužilaštvo ZDK i Kantonalni sud u Zenici radi. Shodno tome, ne treba previše razmišljati zašto je to tako, odnosno da se očigledno ide na to da se iscrpim sa pravnim postupcima, propalim krivičnim prijavama, a sve kako ne bih mogao voditi grad.

Međutim, imam dovoljno energije i snage za svoje građane, tako da me ni na koji način, pa ni na ovaj najprgaviji, neće zaustaviti da nastavimo sa razvojem naše Zenice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79