Katica nakon novog ubistva kaže da je MUP KS uspješno odgovorio izazovima. Još uvijek tragaju za ubicom

Katica nakon novog ubistva kaže da je MUP KS uspješno odgovorio izazovima. Još uvijek tragaju za ubicom


U ponedjeljak se u Sarajevu dogodilo novo ubistvo. Ovog puta je ubijen migrant, a sarajevska policija je tom prilikom uhapsila dva lica iz Afganistana, a za trećim još uvijek tragaju.

Uhapšeni su 20-godišnji T.M. i 19-godišnji A.M., a traga se za Amirom Tuatahe (22).

Dok traže jednom od osumnjičenih, koji je opasan, a moguće i naoružan, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kaže da je ovo “još jedan uspješan odgovor policije”.

“Policija Kantona Sarajevo još jednom je pokazala da može uspješno odgovoriti svim zadacima i izazovima. Nepuna 24 sata nakon ubistva muške osobe (migranta) na području općine Ilidža, naša policija locirala je i uhapsila dvije osobe koji se dovode u vezu sa ovim ubistvom.

U višesatnoj akciji provedenoj u toku jučerašnjeg dana na lokalitetu Darive, u kojoj su učestvovali policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, Specijalne policijske jedinice i Jedinice interventne policije, uspješno su locirane i uhapšene dvije osobe koje se dovode u vezu sa ovim ubistvom.

U akciji su korišteni dronovi i druga materijalno-tehnička sredstva kojima smo opremili našu policiju da može odgovoriti u ovakvim zadacima. Zato ćemo policiju Kantona Sarajevo jačati i dalje, jer jaka policija je garant sigurnosti naših građana!

Za trećom osobom koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela naši policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o licu Amir Tuatahe, rođenom 2002.godine, državljaninu Afganistana.

Siguran sam da će i ovo lice ubrzo biti locirano i privedeno, a građane pozivamo da budu partneri policiji u ovom i svim drugim aktivnostima i bilo kakva saznanja jave na brojeve telefona 122, 033/ 206-666, 033/207-777 ili najbližoj policijskoj stanici.

Čestitam našim policijskim službenicima, predvođenim policijskim komesarom Fatmirom Hajdarevićem, na uspješno provedenoj akciji i djelovanju na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i osiguranju bezbjednosti naših građana”, napisao je Katica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija