Katica reagovao na Šaljićev poziv: Vaše politikanstvo ilustrira duboko neznanje

Katica reagovao na Šaljićev poziv: Vaše politikanstvo ilustrira duboko neznanje


Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, odgovorio je na današnje saopćenje zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, Jasmina Šaljića, koji je pozvao ministra da hitno reaguje na uništenu zastavu BiH na vrhu Jahorine. Katica je istakao da je iznenađen Šaljićevim nedostatkom osnovnog poznavanja zakona i procedura.

“Mislio sam da me više ništa ne može iznenaditi, ali kad sam vidio da jedan skupštinski zastupnik koji godinama sjedi u skupštinskim klupama i trebalo bi da zastupa interese građana, zapravo ne poznaje ni osnovne zakone kantona u kojem je dio zakonodavne vlasti, shvatio sam da ipak može. Kako drugačije da shvatim poziv zastupnika Šaljića upućen ‘ministru Katici da odmah pošalje kantonalnu policiju na lice mjesta da izvrše uviđaj, provedu ostale policijske procedure i operativne radnje, obavijeste javnost te podnesu krivične prijave po službenoj dužnosti'”, naveo je Katica.

Katica je podsjetio Šaljića da je Bosna i Hercegovina pravna država koja poštuje ovlasti i nadležnosti, uključujući operativnu samostalnost policije.

“Zastupniče, pročitajte Zakon o unutrašnjim poslovima KS. Ministar ne upravlja policijom, to radi policijski komesar. Vaše politikanstvo i samopromocija su neprimjereni. Nema potrebe za zloupotrebom ovog slučaja radi promocije vaše političke partije”, izjavio je Katica.

Naglasio je da je slučaj uništene zastave već razmotren s policijskim komesarom, te da Uprava policije MUP-a KS poduzima sve potrebne mjere.

“Za razliku od vaše retorike i populizma kojem pribjegavate, a koji u ovom momentu nikom nije potreban, MUP KS radi svoj posao. Zastupniče Šaljiću, ovo je pravna država u kojoj se primjenom zakona i mudrim, zakonitim potezima, postiže cilj. A, sad, zastupniče, uzmite u ruke Zakon o unutrašnjim poslovima KS i educirajte se za dobro svih građana koje zastupate”, zaključio je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija