Foto: Bljesak.info
Na otvaranju mosta ”Hercegovina” političari, direktori, zastupnici

Na otvaranju mosta ”Hercegovina” političari, direktori, zastupnici


U Čapljini je održana svečanost otvaranja mosta “Hercegovina”, koji povezuje petlje Počitelj i Zvirovići na Koridoru Vc.

Na ceremoniji su se okupili najviši predstavnici državne vlasti Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, uključujući premijere, ministre, zastupnike, i direktore.

Među prisutnima bili su direktor JP Autoceste FBiH Denis Lasić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, te predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Uz spektakularan vatromet i presjecanje vrpce, poddionica Počitelj – Zvirovići i most “Hercegovina” službeno su otvoreni. Puštanje u redovni saobraćaj planirano je za 5. septembra u 12 sati.

Podsjetimo, u sklopu poddionice Počitelj – Zvirovići izgrađeni su petlja Počitelj, tunel Počitelj, tri vijadukta i otvorena trasa kao i veliki most Hercegovina.

Poddionica Počitelj – Zvirovići povezuje se na ranije završenu dionicu Međugorje – Bijača dužine deset kilometara. Autocesta od Međugorja do Bijače spaja se s hrvatskom autocestom Dalmatinom.

Kada je riječ o samim radovima na mostu, prvi sloj asfalta postavljen je početkom augusta, a nakon toga uslijedilo je i “šminkanje” mosta, odnosno stavljanje završnog sloja asfalta te radovi na preostalim dijelovima mosta.

Ovaj most bit će jedan od najviših u regiji, dužine od skoro kilometar te maksimalne visine od 100 metara.

Uz tunel Prenj, most “Hercegovina” predstavlja jedan od najzahtjevnijih projekata u sklopu izgradnje Koridora 5C kroz Bosnu i Hercegovinu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija