Kavazović o napadima: Oni su navikli nasrtati na muslimane i on njih ništa drugo i ne očekujemo

Povodom oštrih reakcija i napada na reisa Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, oglasio se i sam reis poručivši da je on “zadnji čovjek koji bi pozivao na sukob s bilo kim”.

Podsjetimo, sve mu je prethodila reisova izjava o odbrani države BiH oružjem ukoliko dođe do pada državnih institucija.

– Ja sam zadnji čovjek koji bi pozivao na sukob s bilo kim, a među prvima koji bi stao u odbranu domovine – izjavio je za Avaz Kavazović.

Pojašnjava da je sa novinarom razgovarao o sjećanjima na rat i u tom govoru istakao važnost državnih institucija, komparirajući to sa 1992. godinom, kada se država od naoružanih razbojnika morala braniti i oružjem.

– Rekao sam da je danas mir i da institucije treba da rade svoj posao. Sve drugo su insinuacije, ali od onih koji su navikli nasrtati na muslimane, podržavajući ratne zločince i ne očekujem ništa drugo – precizirao je reis.

Naglasio je da “ćemo se hrabro boriti za Bosnu i Hercegovinu i sve njene ljude”.

– Nije nam to nikada bio problem. Znaju to oni koji su pošteni i koji vjeruju u ovu zemlju i njene ljude – kazao je reisul-ulema.

Podsjećamo, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović gostovao je u emisiji “Sasvim iskreno” Televizije Igman, gdje je, između ostalog, govorio o Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79