BiH KCUS će tužiti rektora Rifata Škrijelja jer je obmanjivao javnost da se...

KCUS će tužiti rektora Rifata Škrijelja jer je obmanjivao javnost da se nije mogao liječiti

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i rektor Univerziteta prof. dr. Rifat Škrijelj završit će na sudu. 

KCUS će tužbu protiv Škrijelja podnijeti jer je, kako navode, u medijima iznosio neistinu u vezi s tim da se nije mogao liječiti u Kliničkom centru.

– Politika ne može zavladati Univerzitetom. Oni znaju da, dok sam ja rektor, preko Univerziteta se ne može provoditi bilo čija politika. U protekle četiri godine platio sam ogromnu cijenu zdravljem. Ja danas ne mogu otići na KCUS, a moja redovna kontrola srca je uskraćena već dvije godine… – rekao je između ostalog Škrijelj u intervjuu Avazu početkom jula.

Nakon takvih tvrdnji sa Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam, obavijestili su menadžment KCUS-a, tačnije generalnu direktoricu prof. dr. Sebiju Izetbegović, da rektorovi navodi nisu tačni.

– Prof. dr. Rifat Škrijelj u posljednje dvije godine nije se zvanično, a u skladu sa procedurom KCUS-a (uputnica i evidencija kroz protokole Klinike) obratio Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam sa zahtjevom za kontrolom kardiologa. Klinika za bolesti srca krvnih žila i reumatizam pruža zdravstvene uslugo sekundarnog-B i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite svim pacijentima koji imaju potrebu za istim u skladu sa važećim zakonskim procedurama. Ukoliko prof. dr. Rifat Škrijelj bude upućen na pregled u KCUS, bit će tretiran kao i svi ostali pacijenti – navedeno je u obavijesti Klinike generalnoj direktorici prenosi Faktor.

Etički komitet KCUS-a je donio jednoglasnu odluku da se protiv Škrijelja podnese tužba.

Sebija Izetbegović tužila Ivanu Marić: Traži 6.000 KM zbog Facebook statusa, tužba već osuđena na propast

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM