Serija teških krađa i obijanja auta u Zenici

U razmaku od nekoliko dana, Zenica je bilo poprište dvije teške krađe iz putničkih motornih vozila, što je izazvalo zabrinutost među građanima i pojačalo policijske aktivnosti na identifikaciji počinilaca.

Prvi incident dogodio se u periodu od 3. do 5. maja 2024. godine na Bulevaru Kulina Bana, gdje je iz “Renaulta”, vlasništvo H.M. iz Zenice, nepoznato lice otuđilo par naočala, tri majice i određenu sumu novca u metalnim kovanicama.

Policijski službenici Policijske stanice Centar zadokumentovali su ovaj događaj, a istragu nastavlja Odsjek kriminalističke policije Policijske uprave I.

Druga krađa zabilježena je tokom noći između 4. i 5. maja 2024. godine u ulici Abdulaziza Aska Borića.

Ovaj put, meta je bio “VW Touran”, vlasništvo M.V. iz Viteza. Iz vozila su otuđeni jedan prsluk, novac, potvrda o registraciji vozila i putna isprava na ime vlasnika.

I ovaj slučaj je dokumentovan od strane Policijske stanice Centar, a daljnji rad na rasvetljavanju krađe preuzeli su službenici Odsjeka kriminalističke policije.

Policijska uprava intenzivno radi na otkrivanju identiteta počinilaca i poziva građane koji mogu imati korisne informacije da se jave i pomognu u istrazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79