Kemal Ademović i Denis Zvizdić izabrani za zamjenike predsjednika Naroda i pravde

Kemal Ademović i Denis Zvizdić su na današnjem Kongresu NiP-a u Domu mladih u Sarajevu izabrani za zamjenike predsjednika ove stranke.

Delegati su odlučili da Ademović, koji je ranije bio politički direktor u ovoj stranci, bude prvi zamjenik predsjednika, a da Zvizdić bude drugi zamjenik predsjednika.

Elmedin Konaković, koji je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, je ponovo izabran za predsjednika. Protukandidata nije imao.

Konaković i Ademović su bili među osnivačima NiP-a 2018. godine. Zvizdić je 15. novembra ove godine postao član ove stranke, a 2. jula je napustio SDA nakon dugogodišnjeg članstva. I Konaković i Ademović su također bili dugogodišnji istaknuti članovi SDA.

Kao razlog za formiranje NiP-a, odnosno napuštanje SDA navode nezadovoljstvo radom bivše stranke. Već duže se špekuliše da će NiP insistirati da upravo Zvizdić bude zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim Općim izborima.

Na prvom Kongresu bit će birani i potpredsjednici, članovi Glavnog odbora i Nadzornog odbora piše Klix.

  Jezive scene kod Tešnja: Migrantu nož zariven u glavu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79