Kenan Magoda (SDP) ispoštovao zakon: Podnio ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo

Kenan Magoda (SDP) ispoštovao zakon: Podnio ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo


Kenan Magoda podnio je ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Kaže da je to uradio prvog radnog dana u 2023. godini. Naglašava da je to u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa, jer je na Općima izborima 2022. izabran i za zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo kao kandidat SDP-a.

Kenan Magoda: Dobio povjerenje birača
“Na Općim izborima 2022. birači su mi dali mandat da zastupam njihove interese u Skupštini Kantona Sarajevo. Prihvatio sam taj odgovoran zadatak. Kratko vrijeme sam istovremeno obavljao i funkciju predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Prvog radnog dana u 2023. godini sam podnio ostavku u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, što je i u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa.

Moja namjera je svakako bila da ponesem ostavku u Turističkoj zajednici KS čim se za to ukaže prilika. Ostavku nisam ranije podnio kako ne bih ugrozio implementaciju finansijskog plana i programa rada za 2023. godinu.

Time bi ujedno bio ugrožen proces rada cijele Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Uradio bih to i odmah po preuzimanju mandata u Skupštini KS ali bih time u opasnost doveo projekte koji su bili u toku. Ovo se posebno odnosi na aktivnosti turističke promocije Sarajeva i organizaciju dočeka Nove godine. Turistička posjeta Sarajevu je oborila sve rekorde i na to smo jako ponosni.
Istinski sam ponosan što smo u proteklih 20 mjeseci realizirali više od 190 projekata, podržali preko 100 pojedinačnih aktivnost na području Kantona Sarajevo.

Ojačali brand
Ponosan sam što smo ojačali brand “Visit Sarajevo” u svim njegovim segmentima, kako kroz kulturu tako i kroz sport.

Prva smo javna institucija koja je uradila digitalizaciju procesa, koja je uspjela objediniti sve turističke atrakcije u Kantonu uključujući i gradski prevoz. Prva smo javna institucija koja je omogućila online plaćanje svih navedenih usluga.

I za kraj moram se još jednom zahvaliti svojim kolegama u Visit Sarajevo jer bez njih ništa ovo ne bi bilo moguće. Ja ću u svakom slučaju nastaviti promovirati ljepote Sarajeva i Bosne i Hercegovine, bez obzira na kojem radnom mjestu da budem”, objavio je Kenan Magoda.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija