KJKP Park traži 200 sezonaca, plata 900 KM

Program Javni radovi još jedan je projekat na koji će se KJKP Park prijaviti i ove godine, te kao poslodavac putem Službe za zapošljavanje KS-a zatražiti angažman 200 nezaposlenih na komunalnim poslovima.

– KJKP Park poziva sve zainteresovane koji su nezaposleni i nalaze se na evidenciji Službe za zapošljavanje KS-a, odnosno Biroa, da se od danas počnu prijavljivati u KJKP Park svakim radnim danom od 9 do 15 sati u Ulici Patriotske lige 58 i svoje podatke za upis na spisak predaju na protokol preduzeća. Prilikom formiranja spiska, nakon što počne realizacija programa, shodno prijavama biće pozivani na angažman i upućeni u naše radne jedinice koje imamo u šest općina u KS-u, kazala je Aldijana Hamza, stručna saradnica za informisanje u KJKP Park.

Služba za zapošljavanje KS-a raspisala je javni poziv za poslodavce koji je otvoren do kraja maja, a KJKP Park svoju aplikaciju za 200 sezonskih ljudi već je pripremio i predat će je ovih dana.

– Ukoliko nam se javi dovoljan broj ljudi, prva grupa će odmah, ukoliko Služba za zapošljavanje KS-a dodijeli taj program, između ostalih i KJKP Park, i čim počne njegova realizacija, biti pozvani i angažovani na poslovima zaštite komunalne čistoće u KS-u, izjavila je Hamza.

Nakon prve grupe, kako bude isticao angažman, biće pozvani i oni koji se prijave u međuvremenu, pošto će se program Javni radovi realizovati do kraja oktobra. Novčana nadoknada koju će radnici dobivati iznosi 900 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79