Kladanj: Uhapšene dvije osobe zbog više teških krivičnih djela

Policijski službenici PU Kladanj uhapsili su dvije osobe zbog više teških krivičnih djela.

Naime, osobe A.M. (33) i S.M. (27), oba iz Kladnja, osumnjičeni su za krivična djela Teške krađe, Oštećenje tuđe stvari i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Iz MUP-a TK su saopćili detalje akcije hapšenja.

“Policijski službenici PU Kladanj su radeći na na prevenciji, suzbijanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u ranijem periodu, jučer su uz saglasnost i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili pretresanje porodične kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari (motornih vozila) koje koriste lica A.M (33) iz Kladnja i S.M. (27) iz Kladnja, kao i navedenih lica, kojom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi traženi Naredbom a koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koja se imenovani sumnjiče.

Kod njih su pronađena četiri mobilna telefona od kojih 1 sa SIM karticom, lovačka puška – karabin “Crvena zastava” kalibra 30 -06 sa optičkim nišanom “Leupold Mark” sa pet metaka kalibra 30 -06, jedan optički nišan ” D141”, jedan gasni pištolj “Ekol Volga” sa okvirom i 4 metka, jedan startni pištolj “Olimpic”, dijelovi oružja – dvije cijevi za pištolj, jedan okvir sa 6 metaka, 7 metaka kalibra 30 – 06, 4 metka kalibra 8X57mm , 1 metak 9.19 mm, 1 okvir za pištolj i i 41 metak kalibra 9 mm, 1 kutija plave boje “Blanc” u kojoj se nalazi 21 metak kalibra 8 mm, 1 kutija sa natpisom “Maxxtech” u kojoj se nalazi 37 metaka kalibra 9 mm, pvc kutija zelene boje u kojoj se nalazi 8 metaka kalibra 8 mm, dvije kape tzv “fantomke”, 3 metka za sačmu kalibra 12 mm, 5 metaka neutvrđenog kalibra i jedna boš pumpa za šumski zglobni traktor.

Po nalogu postupajućeg tužioca, licima A.M. i S. M. je oduzeta sloboda zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 287 stav 2 KZ F BiH – Teška krađa, člana 293 KZ F BiH – Oštećenje tuđe stvari i člana 371 KZ F BiH – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnh materija, a nakon kriminalističke obrade, isti će uz Izvještaj sa dokazima biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje”, rečeno je iz MUP-a TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79