Kladioničarske dojave: Hercegovac prijavio da je prevaren preko Facebooka za 18.000 KM

Jedno lice iz Trebinja prijavilo je da je prevareno preko društvenih mreža za 18.000 maraka, za koje je prevaren sa lažnog Facebook profila na ime takozvanih kladioničkih dojava.

U Policijskoj upravi Trebinje je saopšteno da je oštećeno lice navelo kako je u oktobru prošle godine preko društvene mreže Facebook kontaktiralo profil sa imenom Miloš Maričić gdje su reklamirane kladioničarske dojave.

On je, potom preko pošte, u više navrata, na više različitih imena slao novac prema instrukcijama koje je dobijao.

“Nakon što je prijavilac shvatio da je riječ o prevari, oni koji su stajali iza navedenog profila su počeli da prijete i traže još novca. S obzirom da su prijetnje postale ozbiljnije, one su kod prijavioca izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo”, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje nakon što su zaprimili prijavu.

U Policiji navode da njihovi službenici, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela Prevara iz člana 230. Кrivičnog zakonika Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79