‘KLAĐENJE JE NAUKA, BAŠ KAO I NUKLEARNA FIZIKA ILI FILOZOFIJA’

Klađenje je nauka, baš kao i nuklearna fizika ili filozofija. U stvari, mislim da je to spoj više nauka u jednoj jer zahtijeva i logično razmišljanje i intuiciju, napisao je na društvenoj mreži Luka Gajica (28).

Foto: Privatni album

Tim je riječima posrnuli policajac, uhićen u četvrtak nakon pljačke pošte u zagrebačkom Središću, još 2010. godine komentirao izmišljeni članak njegova prijatelja o osvajanju pola milijuna na kladionici. Osam godina kasnije kolege ga sumnjiče za čak deset razbojništava i jedan pokušaj na području Novog Zagreba i Trnja. Istražiteljima je priznao da je motiv za pljačke bila njegova ovisnost o kocki, odnosno da mu je novac trebao kako bi namirio dugove nastale zbog klađenja.

Luku, podrijetlom iz Dalmacije, u petak su ispitali u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. U subotu su ga doveli dežurnoj sutkinji Županijskog suda u Velikoj Gorici, koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Razbojništva je, sumnjaju, činio od 20. travnja prošle godine do 22. studenog ove godine, a na meti su mu uglavnom bile pekarnice Mlinara, kiosk Tiska i ljekarna. Poslovnicu pošte u Ulici Ivana Šibla u zagrebačkom Središću opljačkao je dvaput.

Inače, ista pošta našla se na meti pljačkaša čak pet puta u ovoj godini. U pohode je odlazio maskiran povezom ili maramom preko lica. Ponekad bi zaposlenicima tek verbalno zaprijetio i tražio novac, no često je bio “naoružan” plastičnim ili plinskim pištoljem. Ukupna šteta pribavljena kaznenim djelima iznosi oko 34.000 kuna. Budući da u pljačkama nije koristio pravo oružje ili opasno oruđe, a kaznenim djelima je pribavio imovinsku korist manju od 60.000 kuna, sumnjiče ga za blaži oblik razbojništva u nadležnosti općinskog državnog odvjetništva. Luka Gajica je završio Strojarsku tehničku školu “Faust Vrančić” u Zagrebu, nakon čega je prošao Policijsku akademiju. U policiji radi najmanje pet godina. Prije uhićenja bio je temeljni policajac u jednoj policijskoj postaji na području Zagreba. Zagrebačka policija izvijestila je da je policajac rješenjem načelnika PU zagrebačke nakon obrade privremeno udaljen iz službe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments