Klanjana dženaza Mirsadu Peci, kandidatu SDA za načelnika Općine Travnik

Uz prisustvo građana, rodbine i prijatelja u travničkom naselju Goleš u ponedjeljak je klanjana je dženaza-namaz doktoru Mirsadu Peci, koji je na lokalnim izborima bio kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Travnik, a preminuo je u toku izbornog dana, javlja Anadolu Agency (AA).

Peco je umro jučer u bolnici u Travniku u 63. godini, gdje je bio hospitalizovan zbog komplikacija izazvanih zarazom koronavirusa, a danas mu je u Travniku, na mezarju Goleš, klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop.

Posljednjem ispraćaju uglednog travničkog doktora prisustvovali su sugrađani, rodbina i prijatelji. Među prisutnima bio je i Šemsudin Mehmedović, zastupnik ispred SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Prema podacima Centralne izborne komisije, Peco je osvojio ubjedljivo najviše glasova (više od 45 posto) na jučerašnjim izborima u utrci za načelnika Općine Travnik.

Iz CIK-a nisu mogli potvrditi kako će dalje postupiti u ovom slučaju jer, kako su rekli, nisu još zvanično dobili potvrdu o smrti kandidata.

Također, iz Općinske izborne komisije Travnik jučer nisu mogli dati komentar o tome šta dalje slijedi prema Izbornom zakonu BiH, jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u BiH.

Mirsad Peco rođen je 1958. godine u Travniku. Završio je Medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je u JU Dom zdravlja Travnik u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i sportaša sa konsultativno specijalističkim ambulantama.

Bio je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79