Ko će kome otići na sastanak: Izetbegović kod Vranića ili Vranić na KCUS

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić je, reagujući na posljednja dešavanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, zatražio hitan sastanak s rukovodstvom KCUS-a. Malo poslije, menadžment KCUS-a je pozvao njega na sastanak u istom terminu, ali na drugoj lokaciji.

Kako to obično i biva, kada ni jedna ni druga strana nemaju specijalnu želju za sastankom, za očekivati je da on bude otkazan, jer ni Vranić ni Izetbegović ne žele ići “na noge” onom drugom. Nakon toga, po oprobanom receptu, kreću optužbe putem medija, dok građani trpe.

Činjenica jeste da je ministar Vranić nekoliko sati prije sazvao sastanak u svom kabinetu.

“Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić poziva na hitni sastanak sutra, ponedjeljak, 5.4.2021. godine s početkom u 9:00 sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju, a o temi uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo”, naveli su iz Vlade KS.

Nekoliko sati kasnije Krizni štab KCUS-a pozvao je ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića da u ponedjeljak (danas) dođe u prostorije KCUS-a kako bi porazgovarao s uposlenicima koji rade na liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom.

Ministra Vranića smo pitali ko će kome otići na sastanak.

“Ja sam prvi pozvao njih na sastanak koji je sutra ujutro u 9 sati. Nisam kloniran da bih istovremeno mogao biti i na KCUS-u. Prema tome, sastanak je zakazan u mom kabinetu sutra u 9 sati”, odgovorio nam je Vranić.

Sastanak je zakazan za 9 sati na dvije lokacije. Ko će kome otići ili neće niko nikome, vidjet ćemo ubrzo piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79