Ko je direktor mostarske bolnice o kojem bruji cijeli region: Stoluje skoro 30 godina

Sam je kazao da je samo papa Wojtyla imao duži staž od njega

Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru danas je svojim obraćanjem novinarima u Mostaru sablaznio javnost, ne samo u našoj zemlji, nego i u regionu. Naime, on je objašnjavajući kako je došlo do toga da se jučer pacijent zaražen koronavirisom šeta po mostarskoj bolnici, o ovom veoma ozbiljnom pitanju govorio na veoma neumjesan način pokušavajući pri tome ispasti još duhovit.
Slagao jednom, samo ženi

-Mi smo pripremili bolnicu, istina kako se god pripremite, kad se dogodi, malo vas iznenadi , pa umjesto sprida uša’ nam je sazad, ali mi smo to riješili, počistili i idemo dalje – kazao je Kvesić, koji je imao potrebu reći novinarim i da je “samo jednom svojoj ženi nešto slaga’, a da drugo inače ne laže”.

Televizijske kamere zabilježile su i da je Kvesić prije izjave čistio zube prstima , a osim ovog prije svega nehigijenskog i nepristojnog gesta njegov cjelokupan stajling, gestikulacija i mimika i prvenstveno izjava od jutros su tema na društvenim mrežama.

Direktor mostarske bolnice: Umjesto sprijeda, ušao nam je nazad

Gepostet von Crna-Hronika.info am Mittwoch, 18. März 2020

I dok se mnogi pitaju “ko je ovaj čovjek” i “je li moguće da je ovakva osoba doktor i na čelu bolnice”, upućeni znaju da je Kvesić direktor SKB Mostar skoro 28 godina.

U tom periodu pratili su ga razni skandali, a uprkos tome što je ova bolnica i prema revizorskim izvještajima godinama u gubitku koji je dostizao i više od 100 miliona maraka, uključujući dugovanja za doprinose i dobavljačima, to nije dovelo i do toga da Kvesić izgubi fotelju i moć u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Hercegovini.

Više puta mediji su pisali da to može zahvaliti bliskošću s čelnicima HDZ-a.
Preminule četiri bebe

Inače, kada se prošle godine ponovno kandidirao za novi, peti mandat, Kvesić se u jednom intervjuu pohvalio kako samo “papa Wojtyla imao duži staž od njega”.

Tada je neprimjetno prošla i njegova opaska o tome da u bolnici na čijem je čelu medicinske sestre ostaju trudne svake sedmice.

– Primjerice, naša bolnica ima 1.100 sestara, od kojih su većinom žene, koje kod nas, srećom, sedmično ostaju trudne. Ja sad svaki put moram napisati natječaj, primiti sestre i kako ispada po novom zakonu, planirati koja će kada ostati trudna da bi mogao praviti prijavu. U tom segmentu, netko tko je donosio taj zakon je bio, blago rečeno, neoprezan i napravio je, ne samo ovoj bolnici, nego svima u ovom sustavu, veliki problem – kazao je Kvesić uoči preizimanja novog mandata prošle godine.

Prije četiri godine u bolnici na čijem je čelu Kvesić preminule su četiri bebe. Istragom je ustanovljeno prisustvo bakterije Klebsiella pneumonia na odjelu gdje su bile bebe, no istraga je prošle godine obustavljenai i niko nije odgovarao za ovu tragediju.

Ante Kvesić je kao bivši čelnik Regionalne ratne bolnice u zapadnom Mostaru svjedočio 2009. godine u korist odbrane sad već presuđenim ratnim zločincima, Jadranku Prliću i ostalim čelnicima tzv. Herceg-Bosne u Hagu.

Svjedočeći u korist zločinca Brune Stojića, Kvesić je tvrdio, između ostalog, da su mostarski Bošnjaci odvedeni na Heliodrom kako bi bili “zaštićeni” od metaka i granata prenosi Fokus.

Ovo su samo neki od segmenata za bolji “ram za sliku” u koju se smjestio i direktor mostarske bolnice i sistem u kojem on i slični njemu određuju pravila, a mi nažalost, htjeli ne htjeli, po njima igramo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79