Ko je stradao u Blažuju – migrant ili mladić iz Sarajeva? Izašao do pekare, imao rupu od metka na čelu i krvave dlanove…

Prije pet dana u Blažuju, u neposrednoj blizini migrantskog kampa, pronađeno je beživotno tijelo mlađeg muškarca. Iako je iz MUP-a prvobitno medijima rečeno da se radi o migrantu, nakon uviđaja utvrđeno je da nije u pitanju migrant te da ga nije udario voz.

– Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica zajedno s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a KS, te vještacima sudsko-medicinske struke. Također, urađen je i pregled lokomotive i tom prilikom je konstatovano da se ne može dovesti u vezu s mjestom događaja. Sudsko-medicinski vještak je izvršio pregled tijela i nije se mogao izjasniti o načinu nastanka povreda. Policijski službenici Uprave policije Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica povodom pronalaska ovog beživotnog tijela – kazao je MIrza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

Mirza Hadžiabdić: Uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije
Mirza Hadžiabdić: Uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije Foto: Arhiv

Na pitanje “Avaza”, da li je tačno da je kod nastradalog uočena rana na glavi od metka, Hadžiabdić kaže:

– To nije tačno. Uzrok smrti neće biti poznat sve do izvršenja obdukcije koja će se izvršiti po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zastupnik u Skupštini KS u svom postu navodi da raspolaže informacijama da je nastradao mladić iz sarajevskog naselja Otoka, koji je navodno izašao na nekoliko minuta ispred zgrade i potom nestao.

Prije nekoliko dana u medijima je objavljena informacija da je u blizini migrantskog kampa u Blažuju, kod Sarajeva, pronađeno tijelo muškarca, a sumnjalo se da je riječ o migrantu.

Međutim, Operativni centar MUP-a KS ni tada, a ni kasnije nije potvrdio informaciju da se radi o migrantu. Objava Damira Nikšića na Facebooku baca boca svjetlo na ovaj slučaj i otvara dilemu ko je zaista stradao u Blažuju?

Naime, zastupnik u Skupštini KS u svom postu navodi da raspolaže informacijama da je nastradao mladić iz sarajevskog naselja Otoka, koji je navodno izašao na nekoliko minuta ispred zgrade i potom nestao.

U svojoj objavi Nikšić navodi:

– Vjerovatno ste čuli da je pronađeno beživotno tijelo dvadesetdvogodišnjeg mladića u blizini migrantskog kampa u Blažuju. Isprva su mislili da se radi o migrantu, ali ako su tačne informacije kojima raspolažem, riječ je o mladiću sa Otoke koji je navodno izašao na pet minuta u pekaru u prizemlju zgrade.

Kako čujem, član porodice koji je vidio i pregledao tijelo je izjavio da je imao ulaznu ranu od metka na čelu i krvave dlanove.
Ono što zbunjuje jeste to da je policija ponudila porodici da potpiše izvještaj u kojem piše da ga je udario voz. Porodica je, po onome što su meni komunicirali, odbila potpisati taj izvještaj.

Izgleda da ni autopsija nije urađena.

Da li neko ima više informacija o ovom slučaju?, napisao je Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79