Ko od danas rukovodi FUP-om: Nikšić morao odustati od Munjića?!

Ko od danas rukovodi FUP-om: Nikšić morao odustati od Munjića?!


Nakon jučerašnjeg teksta Crne-hronike:”Nikšić će zbog Munjića prekršiti Zakon samo Hrvata ne bi imenovali” objavljenog neposredno uoči sjednice federalne vlade, dogodio se totalni preokret saznaje Crna-Hronika.

Nikšić će zbog Munjića prekršiti Zakon samo kako Hrvata ne bi imenovali

Federalnom premijeru Nerminu Nikišiću propao je plan jer je ponovno upozoren od strane međunarodnih zvaničnika na pogubno što svoje ideje ideje da teško kompromitiranog Vahidina Munjića koji ima status osumnjičenika u krivičnoj istrazi u predmetu “Crna kravata 2” ponovno imenuje za v.d.direktora FUP a u naredna tri mjeseca.

Nikšićevoj zamisli oštro se suprotstavila i hrvatska strana u Vladi FBiH, tako da je federalni premijer bio prisiljen odustati od te tačke dnevnog reda na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH.

Obzirom da je Munjiću tromjesečno ovlaštenje za rukovođenjem rada FUP-a, jučer isteklo, da mu sasvim razumljivo mandat nije produžen, ostaje nejasno ko od danas rukovodi Federalnom upravom policije.

Ova skandalozna situacija u kojoj se ne zna ko pije a ko plaća, rezultat je nezakonitog ustrajavanja ministra FMUP-a Rame Isaka da listu Nezavisnog odbora sa imenima dvojice najbolje ocjenjenih kandidata za poziciju direktora FUP-a (Svevlada Hoffmanna i Ensada Kormana) ne da bude neproslijedi na odabir i imenovanje Vladi FBiH.

Tužilaštvo obavijestio FUP da se protiv v.d. direktora i šefa komandira vodi istraga

Protiv Nikšića je tim povodom prije tačno godinu dana podnesena krivična prijava i Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu kao i Federalnom tužilaštvu, ali njihovim nečinjenjem kojim će se, kako saznaje Crna-hronika, ubrzo pozabaviti i Ured disciplinskoj tužioca pri VSTV-u akteri ove sage oko neizbora prvog federalnog policajca samo su ohrabreni da nastave svoju započeti kriminalnu aktivnost.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija