Ko su pohapšeni specijalci FUP-a? Elmedin Konaković ih je prije 2 mjeseca branio

U Sarajevu su jučer uhapšene 23 osobe koje se sumnjiče za više krivičnih djela, a u vezi saradnje sa super narkoklanom Tito i Dino.

Oni se sumnjiče za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca, davanje dara, primanje nagrade, zloupotrebu ovlaštenja i odavanje tajnih podataka.

U akciji su učestvovali Europol, DEA, FBI, SIPA, OSA BiH, MUP KS, a prvi na njihovoj meti bili su sarajevski biznismen Gordan Memija, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, ali i bivši i sadašnji specijalci FUP-a Emir Druškić, Adin Ćatić, Senad Kadić.

Prema informacijama, sumnja se da su upravo pripadnici FUP-a čuvali opasnog narkobosa Edina Gačanina kada je dolazio u Sarajevo.

Da ponovimo, narkobos, koji je osuđen na 7 godina robije zbog šverca 7 tona kokaina, imao je zaštitu države za vrijeme boravka u BiH.

Njega su štitili specijalci FUP-a!

Ko su Druškić, Ćatić, Kadić?

Prema informacijama Istrage, Gačanin je kao nagradu FUP-ovcima dijelio novac, poklone, skupocjene satove…

Specijalac Senad Kadić je kešom (kojeg je Gačanin zaradio prodajom kokaina) otvorio nargila bar Fumari, dok su Emir Druškić i Adin Ćatić otvorili “Cafee hookah lounge bar In”.

Nakon prvih informacija o saradnji narkoklana i FUP-a, Druškić, Ćatić i Kadić su bili na provjerama OSA-e BiH, nakon kojih su izgubili pristup tajnim podacima.

Zanimljivo, prije dva mjeseca se pojavila informacija da je i Elmedin Konaković povezan sa ovim narkoklanom. On je u februaru održao press konferenciju na kojoj je branio specijalce Ćatića, Druškića i Kadića.

Konaković je tad pokazao papirić na kojem je pisalo da trojica specijalaca FUP-a “nemaju nikakvu vezu sa narkokartelom” i da ih je Osmica (Osman Mehmedagić) htio ostaviti bez posla.

Podsjetimo, ta trojica specijalaca su jučer uhapšena zbog povezanosti sa narkokartelom.

Podsjetimo i to da je Konaković press konferenciju održao zbog objavljivanja Europolove sheme na kojoj stoji da se u martu 2021. godine sastao sa Edinom Gačaninom.

Sporni dogovor Europola kojeg je objavila Istaga

Konaković o akciji “Black Tie 2”: Upozoravam sve koji pakuju u ovom procesu da se neće dobro provesti

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79