Ko su trkači koji su usmrtili porodicu Krstić? Doko je dao gas da ga Primorac ne pretekne, bili su pijani

Trka hercegovačkih tajkuna i sinova od tajkuna, uslijed koje je nevina porodica Krstić izgubila živote, uzbunila je bh. javnost. Mate Primorac, jedan od trkača je poginuo, dok je Mile Doko (1991.) preživio i ostao nepovrijeđen.

On je prema još nezvaničnim informacijama dodavao gas da ga Primorac ne pretekne, nakon čega se ovaj zabio u dva automobila, od čega je jedan i Renault porodice Krstić.

Prema saznanjima Hercegovina.info, Doko je poznat po brzoj vožnji, te je plaćao više kazni zbog prekomjernog stiskanja papučice gasa širom Hercegovine.

Mile Doko

I kobne noći je brzo vozio, te bio pod utjecajem alkohola, a branit će se upravo u tom smjeru, da je bio u svojoj traci i da osim prebrze vožnje i alkohola u krvi nema drugih grijeha. Javnost se boji da će mu biti i oprošteno, obzirom da je otac u unosnom biznisu, koji je sinu i omogućio skupocjene automobile, brzu vožnju, pod cijenu visokih kazni koje običan narod ne može platiti.

Doko je naime sin suvlasnika firme M.R.M., poznate po dobivanju gotovo svih natječaja za nabavku automobila od strane dužnosnika HDZ-a BiH. O crtanjima tendera za nabavku automobila upravo toj firmi prigodom javnih natječaja mediji su napisali stotine tekstova.

Elektroprivreda HZ HB, Sveučilište u Mostaru, Vlada HNK, Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru, samo su neke od niza institucija koje su nabavljale vozila od M.R.M. Ta firma odlično posluje zahvaljujući bliskosti s vladajućom strankom, a upravo Doko je sin suvlasnika.

Prema poslovnim stranicama, Ivan Doko vlasnik je i direktor firme Andrea & Giovanni d.o.o. iz Čitluka koja se bavi trgovinom na veliko. Tvrtka je lani imala 34 miliona KM prihoda, a slične je prihode imala i 2020. i 2019., javlja Crna-hronika. Ivan Doko također je vlasnik novoosnovane firme I.M.T. DOKO & Co.

Danas je i pokop Mate Primorca, koji će biti pokopan u Čitluku, dok je pokop obitelji Krstić u Ortiješu kod Mostara.

Primorac je bio lokalni tajkun iz Čitluka. Bavio se ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora.

Ime Mate Primorca na poslovnim se stranicama spominje i uz pizzeriju u Čitluku te se navodi da je Primorac vlasnik. Na web stranici pizzerije inače stoji da je stranica uklonjena zbog nepodmirenih dugovanja. Objavljeno je i da je bio vlasnik pansiona. Imao je suprugu i sina.

Tuga, jecaji i plač odjekivali: Sahranjena porodica Krstić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79