Ko sve dobiva nova auta u FBiH: Limuzine zvaničnicima vrijedne 1,6 miliona maraka

Na 31. sjednici, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o nabavci službenih automobila ukupne vrijednosti oko 1,6 miliona KM.

Odluka o nabavci službenih putničkih automobila i teretnog vozila službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine stupit će na snagu sutra.

Odobrenjem ove odluke, Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine omogućena je nabavka službenih putničkih automobila za potrebe budžetskih korisnika.

Najskuplja vozila, koja će biti visoke klase, dodijelit će se premijeru Federacije BiH i Uredu predsjednice, svako u vrijednosti od 150 hiljada KM.

Dopremijeri će dobiti vozila vrijednosti od 120 hiljada KM. Sredstva potrebna za nabavku vozila osigurana su u budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Nova vozila će dobiti sljedeće institucije i ministarstva: Porezna uprava FBiH, dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine – Federalni Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, drugi dopremijer FBiH – Federalni ministar finansija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalno ministarstvo trgovine, Federalno tužilaštvo, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Federalno ministarstvo pravde, Ured predsjednice Federacije BiH i premijer Federacije BiH, svako u okviru svoje nadležnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79