Kod 49-godišnjaka pronašli i zaplijenili drogu i 7 hiljada eura

Kod 49-godišnjaka pronašli i zaplijenili drogu i 7 hiljada eura


Službenici kriminalističke policije su prema Zakonu o kaznenom postupku priveli 49-godišnjaka sa područja Maribora zbog ozbiljnih sumnji u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa nedopuštenim drogama.

Nakon privođenja, osumnjičeni je predat dežurnom istražnom sucu Okružnog suda u Mariboru, koji je odredio pritvor.

U procesu pretresa osumnjičenikove kuće, pronađeno je značajno količine nedopuštenih supstanci, među kojima su 1641 grama tvari snažno sumnjivih na opojnost kanabisa, 177 tableta koje sadrže nedopuštenu drogu MDMA, dvije bočice anaboličkih androgenih steroida, 6 grama opojne droge MDMA u kristalima, 20 ml nedozvoljene droge ekstrakta konoplje i 7.165 eura, koji se sumnja da su stečeni prodajom nedopuštenih droga, izvijestila je Policijska uprava Maribor.

Ova akcija predstavlja ozbiljan korak u suzbijanju nezakonitog prometa drogama u regiji, a policijske vlasti nastavljaju s naporima kako bi održale sigurnost zajednice i smanjile štetne posledice ilegalnih aktivnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija