Kod Livna izvršena ekshumacija nestale osobe sa područja Banja Luke

Kod Livna izvršena ekshumacija nestale osobe sa područja Banja Luke


Na lokalitetu groblja Rapovine na području općine Livno, završena je ekshumacija i preliminarna identifikacija nestale osobe D.G. lica sa područja Banja Luke, nestalog na području Livna 1995. godine.

Nakon ekshumacije, skeletni ostaci transportovani su u prostorije “Gradskog groblja” JK a.d. Banja Luka, a konačna identifikacija je zakazana za 23. novembra ove godine u Banja Luci.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih lica po nalogu tužioca koordinirao je istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka, vještak patolog sudsko-medicinske struke, potrebni radnici, kao i istražitelji i krim tehničari MUP-a Kantona 10 Livno, te policijski službenici PS Livno koji su osiguravali lokaciju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa ostalim institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija