Kod Livna izvršena ekshumacija nestale osobe sa područja Banja Luke

Na lokalitetu groblja Rapovine na području općine Livno, završena je ekshumacija i preliminarna identifikacija nestale osobe D.G. lica sa područja Banja Luke, nestalog na području Livna 1995. godine.

Nakon ekshumacije, skeletni ostaci transportovani su u prostorije “Gradskog groblja” JK a.d. Banja Luka, a konačna identifikacija je zakazana za 23. novembra ove godine u Banja Luci.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih lica po nalogu tužioca koordinirao je istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka, vještak patolog sudsko-medicinske struke, potrebni radnici, kao i istražitelji i krim tehničari MUP-a Kantona 10 Livno, te policijski službenici PS Livno koji su osiguravali lokaciju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa ostalim institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79