Kod Sarajlije pronađen joint. Zbog njega su mu pretresli stan u kojem su pronašli spid i marihuanu

Jučer oko 16:45 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pretresli su Sarajliju A.O., rođen 1985. godine.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen jedan joint sa suhom zeljastom materijom koja je policiju asocirala na opojnu drogu marihuanu i mobilni telefon.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju osumnjičeni koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena i oduzata određena količina opojnih droga spid i marihuana.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.O. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sarajlija A.O. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79