Koleginice otkrile da je ubijenu ženu bivši muž pratio po gradu

On je njoj dao razvod, ali ne i slobodu. I nakon razvoda je dolazio da je prati poslije posla kada izlazi. Bježala je od njega, bila je veoma uplašena, ali ga nije prijavila policiji vjerovatno zbog djece, da njih ne bi uznemirila. Da jeste, sada bi bila živa.

Ovako za Blic priča koleginica Milene Prokić (44) iz Gornje Peščanice, koju je juče hicima iz pištolja u centru Aleksinca usmrtio bivši muž Saša Prokić (51), koji je nakon toga pucao sebi u glavu. Koleginice sa kojima je Milena radila u fabrici “Gramer” u Aleksincu, šokirane su tragedijom i kažu da su juče čule kako je Saša traži po gradu.

– On je nju i juče tražio po gradu. Milena je radila do 14 časova. Poslije je išla da uzme lijekove za dijete u bolnicu. Stalno je to radila. On je znao da će ići tamo, pa je išao da je traži. Viđen je na dječjem odjeljenju aleksinačke bolnice, jedna naša koleginica ga je prepoznala jer je pitao da mu pomogne da zakopča jaknu, budući da ima povrijeđenu ruku. To je bilo negde oko 16 časova, neposredno prije ubistva. Onda je tražio po gradu. Čim ju je pronašao, pucao je u nju, pa u sebe – kaže za Blic Milenina koleginica.

Kako dodaje, dugo je strahovala da do ovakve tragedije može da dođe.

– Takav čovjek koji te prati non stop ne može biti normalan. Dao joj je razvod, a pratio je, pa šta je to? A ti ćuti iz straha da djeca ne ispaštaju, i šta smo dobili – ništa. Ako su se razveli, ona je i dalje majka njihove djece, ali nije više njegova žena. Ona je svoju djecu gledala i dalje. Ona je dolazila tamo, e sada što on to nije mogao da podnese – priča Milenina koleginica.

Žene sa kojima je Milena radila, imaju samo najlepše riječi o njoj. Kažu da je mala težak život jer ju je Prokić psihički maltretirao.

– On se jako promijenio prije godinu dana kada je povredio ruku i otišao u invalidsku penziju. Oni su se razveli u junu ali, iako su se razveli ona je odlazila u Gornju Peščanicu gdje joj je sa bivšim mužem živela jedna kćerka i unuka. Druga kćerka je udata u Ražnju i dobila je dijete prije mesec dana. Nije ona pobjegla iz kuće kako se priča, ona je jednostavno otišla. Da je to tako svjedoči i podatak da su cijelo ljeto ona i Saša šetali sa unukicom po Aleksincu, nisam samo ja to vidjela nego i druge koleginice, ovo je mali grad. Zato se niko nije nadao ovakvom tragičnom epilogu – priča naša sagovornica.

Milenina koleginica kaže da nesrećna žena nije pričala direktno o tome koliko se plašila svog muža i od čega je strahovala nakon razvoda, ali da se to jasno vidjelo po njoj.

– Nije pričala o tome, ali se to vidjelo. Par puta smo sjedile i pile kafu a ona se osvrtala sve vrijeme. Kada ti sjediš i piješ kafu a pogled ti stalno ide lijevo-desno, jasno je. To se vidi. Vidjelo se da je uplašena. „Jesi li dobro Milena?“, pitala sam je. „Pa vidiš i sama“, bio je njen odgovor. Meni je sve bilo jasno. „Pa što ne prijaviš to“, pitala sam je, a ona je samo ćutala. Ja sam sigurna da samo zbog djece nije htjela, da njih poštedi. A da je to uradila, do ovog sigurno ne bi došlo. Ali, sada je već kasno tome da se priča – kaže ona i dodaje da o Mileni ima samo najljepše riječi.
Dolazila na poslao direktno iz štale, pa se krišom presvlačila

– Bila je izuzetna radnica. Dolazila je na posao često sva prljava, sa mirisom štale, znala je da se umiva kradom, da se presvlači kradom da se to ne bi osjećalo kod koleginica. Nije imala vremena da stigne da se presvuče od posla. To pokazuje koliko se žrtvovala za porodicu i njega. Kada se on povrijedio, skupljali smo pare da mu pomognemo – objašnjava Milenina koleginica.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79