Koliko je snijega palo na Bjelašnici?

Na vrhu Bjelašnice sinoć je izmjereno 150 cm snijega, a istovremeno ovo je jedna od najvećih izmjerenih januarskih visina snijega u posljednjih 10 godina, odmah nakon 31.01.2019. kada se izmjerilo 190 cm snijega.

Prema jutrošnjim podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda Bosne i Hercegovine visina snijega na Bjelašnici je 162 cm.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje djelimično vedro prije podne. Po kotlinama će biti dosta magle., zbog čega je na snazi žuto upozorenje za područje centralne, istočne i jugoistočne Bosne. U drugoj polovini dana oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, a na krajnjem jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa.

Nove snježne padavine stižu u petak zahvaljujući ciklonima sa juga, a padavine i dalje ovise o rešenju numeričkih modela tokom nedelje.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati bile su Bjelašnica -4, Livno i Sanski Most -3, Banja Luka i Prijedor -2, Ivan-sedlo -1, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Tuzla 0, Jajce i Zenica 1, Bihać 2, Trebinje 3, Gradačac i Mostar 4 i Neum 6 stepeni Celzijusa

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79