Kolone vozila na granici: Kupci iz Hrvatske pohrlili u bh. trgovine

Slika Bosanske Gradiške promijenjena je otvaranjem graničnog prijelaza za putnički saobraćaj sa Hrvatskom.

Ispred graničnog prelaza danas je kolona vozila duga oko pola kilometra. Osim hrvatskih građana tu su i bosanski državljani, koji se nakon kraćeg odmora vraćaju svakodnevnim radnim obavezama u Sloveniju, Austriju, Njemačku, Italiju i druge države.

Porodično došli iz Virovitice u šoping - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Porodično došli iz Virovitice u šoping Foto: Avaz

– Samo neka je granica prohodna. Čekamo pola sata i nije nam teško, rekao je Adnan, koji se iz Vareša vraća u okolinu Minhena.

Brojni potrošači iz Nove Gradiške, Okučana, Stare Gradiške, Lipika, Pakraca, Kutine, pa čak i iz Bjelovara i Virovitice pohrlili su preko Save. Spremno su ih dočekali trgovci, ugostitelji, automehaničari, frizeri, pa čak i stomatolozi i vlasnici privatnih zdravstvenih ustanova.

– Porodično smo došli iz Virovitice u šoping. Uželjeli smo se vašeg grada. Trgovački ventri su odlično snabdijeveni, eto nas opet za vikend – rekla je Sanja iz Virovitice.

Iz marketa kažu da su hrvatski građani njihovi redovni posjetioci Foto: Avaz

Rada Cvetanović, rukovodilac jednog od marketa u Bosanskoj Gradišci kaže da se otvaranjem granice lakše diše.

– Hrvatski građani su naši redovni posjetioci. Imamo im šta ponuditi i oni se uvijek rado vrate. Pokrenuli smo nekoliko akcija, u njima protežiramo domaću zdravu hranu. Dobar glas se daleko čuje – rekla je Cvetanović.

Graničnoj policiji BiH asistira i saobraćajna policija, tako da čekanja na izlaz iz naše zemlje nisu duža od sat prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79